Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern defensa la “plena legalitat” d'Exteriors i de la comissió del procés constituent

Munté defensa la "plena legalitat" d'Exteriors i de la comissió del Procés Constituent

Arturo Puente

La portaveu de la Generalitat, la consellera Neus Munté, ha defensat aquest divendres la “plena legalitat i constitucionalitat” de la Conselleria d'Exteriors de la Generalitat i de la comissió d'estudi de procés constituent del Parlament, després que les dues hagin estat portades davant el Tribunal Constitucional pel Govern central, segons ha anunciat aquest divendres la portaveu en funcions de l'Executiu, Soraya Sáenz de Santamaría. “Tenim la tranquil·litat que les coses estan ben fetes. Ens empara la llei”, ha respost en roda de premsa Munté a la decisió del Govern central.

També el president del grup de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha sortit al pas de l'anunci de Sáenz de Santamaría, que ha qualificat el recurs “d'atac frontal al parlamentarisme” i “tic antidemocràtic”. “Una vegada més el Govern del PP intenta donar una resposta judicial a una demanda política”, ha lamentat Turull, que ha recordat que el PP català va considerar que no passava res per fer la comissió sobre el procés constituent si aquesta era d'estudi.

La CUP per la seva banda ha recordat que no reconèixen la legitimitat del Tribunal Constitucional, tal com es preveia en la declaració d'inici del procés aprovada pel Parlament el passat 9 de novembre. Segons el diputat Benet Salellas, el TC “ja no és un tribunal, és una mera prolongació del Consell de Ministres, sense independència ni jutges”, de manera que “no té legitimitat per dictar cap sentència”, ha considerat.

Etiquetas
stats