Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern central informa a la Fiscalia que diputats de la CUP van trencar fotos del rei al Parlament

Arturo Puente / Oriol Solé Altimira

El Govern espanyol ha posat en coneixement de la Fiscalia els fets ocorreguts aquest dilluns en seu parlamentària, quan diversos diputats de la CUP van trencar fotos del rei Felip VI en protesta per les detencions de persones acusades de cremar imatges del monarca.

Segons ha confirmat el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, aquests fets i la posterior crema de fotos a diverses ciutats catalanes han estat denunciats, en considerar que poden constituir un delicte per estar “fora de la llibertat d'expressió”.

Millo ha explicat en una entrevista a Ràdio 4 que el Govern central veu aquests actes com “injuriosos i insultants”, i ha destacat que els realitzen un representants polítics. “No es pot acceptar aquest comportament en nom de la llibertat d'expressió”, ha observat el delegat del Govern, ja que al seu entendre aquests fets s'enquadren “fora del respecte democràtic i de les regles del joc” i “posen en perill la convivència ”.

Aquest dilluns els diputats Benet Salellas, Eulàlia Reguant, Mireia Vehí, Gabriela Serra, Anna Gabriel i Joan Garriga van comparèixer en roda de premsa al Parlament, en què van carregar amb duresa contra les detencions efectuades pels Mossos aquest matí contra tres dels cinc investigats per la crema de fotografies de la passada Diada. Durant la compareixença, els sis diputats van trencar fotos del monarca. Posteriorment diversos d'aquests diputats costat de representants municipals van participar en actes de suport als detinguts, en els quals va tornar a haver-hi crema de fotografies.

Aquest dimarts han estat detingudes les dues últimes persones acusades pels fets de la Diada, Nora Miralles i Roger Santacana, que han estat identificats per la Policia Nacional quan viatjaven en un autobús amb destinació a Madrid per participar en la concentració de suport a la resta de detinguts.

Per la seva banda, el diputat de la CUP, Benet Salellas, s'ha mostrat tranquil davant les possibles accions judicials i ha assegurat que tots els membres de l'esquerra que van cremar o van trencar aquest dilluns fotos del monarca “se senten emparats per la llibertat d'expressió”. “Si Millo vol portar-ho a la Fiscalia, que ho porti on vulgui”, ha reblat.

Així mateix, ha criticat la conselleria d'Interior perquè els Mossos d'Esquadra van investigar d'ofici la crema de retrats del rei que ha portat cinc militants de l'esquerra independentista a l'Audiència Nacional. “En un Govern independentista això no hauria de passar”, ha valorat.

Etiquetas
stats