Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Homs (DiL): “Diré a Pedro Sánchez que ens abstindrem si es compromet a un referèndum”

El líder de DiL al Congrés, Francesc Homs

elDiario.es Catalunya

Els partits independentistes catalans es reuniran aquest dimarts amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, amb una oferta tan clara com inassumible pels socialistes: un referèndum d'autodeterminació a Catalunya a canvi de l'abstenció per facilitar la investidura de Sánchez. Tot i que el PSOE rebutja un referèndum a l'escocesa per dirimir la qüestió catalana, el líder de Democràcia i Llibertat (DiL) al Congrés, Francesc Homs (Convergència), ha tornat a llançar la proposta: “Diré a Pere Sánchez que ens abstindrem si es compromet a un referèndum”, ha afirmat en una entrevista a TV3.

“Si no hi ha referèndum, no podrem ni contemplar l'abstenció”, ha assegurat Homs, que ha avançat que traslladarà Sánchez que DiL “està al servei de la majoria del Parlament de Catalunya”. “Defensarem el procés de Catalunya. Vam dir que restaríem expectants a una proposta de referèndum. I això farem”, ha afegit.

També a TV3, aquest dimarts el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà s'ha mostrat convençut que un pacte Podemos-PSOE inclouria un referèndum, tot i que ha rebaixat les expectatives sobre un acord entre les dues formacions. “Dubto que el sistema polític espanyol sigui capaç d'assumir el dret a decidir”, ha afirmat. “Tothom flaira que al final hi haurà acord entre PP i PSOE. Això, o noves eleccions”, ha conclòs Tardà.

No obstant això, els independentistes saben que el PSOE rebutja de ple el referèndum català, inclòs per Podemos en el seu document de bases per a negociar amb els socialistes. “Ens asseurem per dir no al referèndum”, va sentenciar aquest dilluns el portaveu socialista de les negociacions, Antonio Hernando. Segons va aprovar el Comitè Federal dels socialistes a finals de desembre, Sánchez no pot ni tan sols seure a negociar amb qui defensi la consulta per la independència.

Etiquetas
stats