eldiario.es

Menú

Així serà la falla municipal de Okuda: Un tòtem multicolor de 20 metres

L'artista urbà que dissenyarà la falla gran de l'Ajuntament assegura que no tem la crítica: "Porte 20 anys treballant en el carrer i estic acostumat a totes les opinions"

Sota el lema 'Equilibri Universal', el remat serà un gran tòtem emergint de figures d'àngels i cavalls, sobre el qual hi haurà una bola del món sostinguda per dos Venus

- PUBLICIDAD -
Okuda San Miguel en una de las iglesias en las que ha intervenido

Okuda San Miguel en una de les esglésies en les quals ha intervingut

"No sé quina sensació vaig a tenir en veure cremar una obra meua, és alguna cosa que mai he viscut, però que tinc assumit perquè és la raó de ser d'una falla, segur que serà molt emocionant".

Així d'il·lusionat s'ha mostrat el reconegut artista urbà, Okuda San Miguel, encarregat de dissenyar la falla gran del Consistori a la qual donaran forma dos artistes fallers de dilatada experiència, com són José Latorre i Gabriel Sanz.

Nascut a Santander en 1980, aquest jove llicenciat en Belles arts per la Universidad Complutense de Madrid ja ha deixat el seu segell amb el seu singular llenguatge iconogràfic d'estructures geomètriques i patrons multicolors en els carrers, vies fèrries i fàbriques abandonades de tot el món, cosa que l'ha convertit en un dels artistes urbans més reconeguts del món.

Una de las obras de Okuda San Miguel

Una de les obres d'Okuda San Miguel

Okuda ha confessat a eldiariocv.es que mai s'havia imaginat que entre les seues obres figuraria una falla, però s'ha mostrat tremendament motivat davant el repte que va a suposar: "És una festa visualment molt potent. Fa vuit anys vaig veure com es cremava la falla de l'Ajuntament i em va semblar molt impactant".

Tant és així, que quan se li va presentar l'oportunitat que fóra la seua obra la protagonista d'aqueix gran espectacle, no s'ho va pensar dues vegades. Segons explica, "el caràcter efímer de les Falles em recorda molt als meus inicis de grafiter i al Burning Man de Nevada, on també m'agradaria fer un projecte, així que tot açò és com una motivació addicional per a mi, la falla serà com un pre-Burning".

Però, què és el que es trobaran els valencians i turistes quan arriben a la plaça de l'Ajuntament?

Sota el lema 'Equilibri Universal', Okuda ha pretès indagar en el seu món i en els seus personatges per a elaborar una creació que convida a reflexionar sobre la llibertat, el capitalisme i la naturalesa: "A baix hi haurà figures d'àngels i cavalls dels quals naixerà una espècie de tòtem sobre el qual hi haurà dos Venus sostenint una bola del món que serà una gran guardiola, amb una moneda entrant en ella; tot el conjunt tindrà uns 20 metres d'altura".

Otra de las obras de Okuda

Una altra de les obres d'Okuda

Però si alguna cosa cridarà l'atenció, sens dubte serà el colorit. Com en totes les seues obres, en el cadafal municipal "la pintura i el color serà el més important, per damunt fins i tot que la temàtica, ja que transmet molt positivisme".

Sens dubte, es tractarà d'una proposta innovadora i arriscada, sobretot per a un públic com el faller que sol ser més amant del monument tradicional que de les propostes innovadores, com va quedar palés les passades festes amb l'obra de Manolo García.

Tot i això, a Okuda no li espanta el repte: "Porte 20 anys treballant en el carrer i estic acostumat ja a tot tipus de crítiques i opinions bones i roïnes, encara que espere que en el cas de la falla de l'Ajuntament siguen positives".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha