Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

La Fundació Franz Weber demana destinar la plaça de bous de Muro a activitats culturals

Diverses persones protesten davant la plaça de bous de Muro (Mallorca) el 2016.

Europa Press

0

La Fundació Franz Weber ha demanat que la plaça de bous de Muro 'La Monumental' es dediqui a activitats culturals durant tot l'any, en lloc del “potencial retorn” de les corregudes de bous de Muro.

L'entitat ha qualificat les corregudes de bous com a “medievals” i ha argumentat que s'emparen en un “interès únic” de l'equip de govern municipal --integrat per El PI, Unió Independents de Muro i PP-- i no en “les veritables demandes de la ciutadania”, segons han explicat aquest dimecres en un comunicat.

El juny del 2017 es va celebrar l'última correguda de bous a Muro i l'anunci de la propera concessió de la plaça de bous municipal, en què es podrien admetre actes taurins, suposaria un “gran retrocés” i “respondria a un subsidi a l'exigu 'lobby' del sector taurí a les illes”, han defensat des de la fundació.

En aquest sentit, han asseverat que, amb remodelació de la plaça, aquesta podria albergar tota mena de programació de manera que “inciten” a l'Ajuntament de Muro que apliqui “veritables polítiques públiques culturals”.

“L'edifici, catalogat com a Bé d'Interès Cultural, podria tenir una nova vida i per això es poden adoptar mesures de reconversió per facilitar la realització d'esdeveniments no taurins, en millorar les grades i els serveis, a més d'incloure nous usos a l'interior i apostar per activitats durant tot l'any”, han apuntat.

L'ONG ha explicat que aquests “retorns taurins” a places que no han allotjat esdeveniments de “maltractament animal” es produeix de “forma regular” amb suport econòmic públic i han assenyalat els casos de Lorca i Móstoles, on han retret que es tracti “d'imposar la tauromàquia” amb el “malbaratament d'impostos de la ciutadania”.

Per aquests motius, han instat els grups de l'oposició al ple de Muro a mobilitzar-se i mostrar el seu rebuig com més aviat millor, per “evitar que fons municipals financin convocatòries amb un pèssim suport social”.

Etiquetas
stats