Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament de Palma tanca el restaurant que ha obert el propietari del local enfonsat a Platja de Palma

El Medusa Beach Club es va enfonsar el mes de maig passat i va provocar la mort de quatre persones.

Europa Press

0

El departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha ordenat aquest dijous el tancament “immediat i preventiu” d'un restaurant situat en el número 35 del carrer Cartago de Platja de Palma, que s'havia obert al costat de l'antic Medusa Beach Club, que es va enfonsar i va provocar la mort de quatre persones.

Segons ha avançat aquest dijous l'alcalde de Palma, Jaime Martínez, ahir van tenir coneixement de l'obertura d'aquest local, per la qual cosa “es van fer inspeccions i arran d'això avui es decretaria el tancament del local”.

A més, segons ha concretat posteriorment l'àrea d'Urbanisme en una nota de premsa, el tancament s'ha decretat per haver incomplert l'ordre d'esmenar les deficiències detectades en l'establiment durant una Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) de 2014.

Sobre aquest tema, el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha signat l'ordre de tancament “fins que quedin esmenades les deficiències detectades”.

Segons ha detallat, en el 2014 la ITE va detectar deficiències en el local que, encara que no estaven tipificades com a greus, era necessari esmenar. Malgrat els anys transcorreguts des de llavors, el propietari no ha resolt cap de les deficiències detectades en 2014 i ara, “després de constatar aquestes irregularitats, s'ha ordenat com a mesura preventiva el tancament immediat d'aquest local que tan sols podrà tornar a obrir quan quedin solucionades”.

A més, Disciplina Urbanística ha advertit a la propietat que l'incompliment de l'ordre podria comportar mesures d'execució forçosa i subsidiària de les obres, així com la imposició de multes coercitives.

Precisament aquest dimecres en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern, la portaveu del Consistori, Mercedes Celeste, va confirmar que els propietaris del negoci sinistrat havien obert un nou negoci i que, en tot cas, sí que tenia la llicència d'activitat, perquè és diferent de la del vell establiment.

Celeste va assegurar que, encara que no hi havia “cap sospita” que el local no fos segur per a treballadors i clients, el Consistori anava a romandre “vigilant”, ja que es tracta d'edificis molt antics.

Cal recordar que el passat 23 de maig la terrassa del Medusa Beach Club, en Platja de Palma, va col·lapsar i es va enfonsar provocant la mort de quatre persones i causant 16 ferits. Més tard, es va saber que la terrassa no disposava de llicència d'activitat ni d'ocupació.

El propietari va ser detingut a la fi de juny per la seva presumpta implicació en comissió per omissió de quatre homicidis per imprudència greu i sis per lesions greus per imprudència. Va quedar en llibertat després de passar pels jutjats.

Etiquetas
stats