Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Quatre morts i 16 ferits a un esfondrament d'un edifici a Platja de Palma

Els serveis d'emergència, a l'edifici esfonsat

Angy Galvín / Esther Ballesteros

Mallorca —

0

Quatre persones han mort i 16 han resultat ferides -set d'elles en estat crític- en esfondrar-se la terrassa d'un local d'oci a Platja de Palma, segons han confirmat fonts policials a elDiario.es. L'incident ha tingut lloc aquest dijous al voltant de les 20.30 hores.

En concret, el succés s'ha produït al local d'oci Medusa Beach Club, que es troba en un edifici de dues plantes ubicat a l'avinguda Cartago de Palma, a l'alçada de Ses Cadenes. La Platja de Palma és la destinació predilecta del turisme alemany, que representa aproximadament el 70% dels qui s'allotgen a la zona. 

Tal com ha explicat el cap dels Bombers de Palma, Eder García, les investigacions apunten que la terrassa de la primera planta s'ha enfonsat per sobrepès, provocant alhora l'enfonsament de la planta baixa, que ha tirat a baix la volta de marès que la sostenia i que finalment ha acabat impactant contra el soterrani. És en aquest punt en què s'ha trobat el nombre més gran de víctimes, que han caigut des d'una altura de tres o quatre metres. Els veïns de la zona van trucar immediatament a les autoritats per informar del succés. La majoria dels afectats són d'origen estranger.

Després de conèixer el succés, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha expressat el seu condol a les famílies de les víctimes: “Segueixo de prop les conseqüències del terrible esfondrament ocorregut a la Platja de Palma. Acabo de parlar amb la presidenta [del Govern balear ] Marga Prohens i amb l'alcalde de la ciutat, Jaime Martínez, als quals he traslladat la disposició del Govern d'Espanya a col·laborar amb tots els mitjans i efectius que siguin necessaris. desig de ràpida recuperació als ferits”.

Policia Nacional, Policia Local de Palma, Bombers i SAMU 061 s'han desplaçat fins al lloc. També s'ha sol·licitat ajuda a una empresa de grues per poder aixecar la runa. Hi ha persones atrapades a dins i no es descarta que augmentin les víctimes. Els ferits són de diversa consideració.

Els equips d'emergències, ajudats per un dron, continuen inspeccionant el lloc i principalment els sostres per aclarir els fets. Nombrosos turistes i vianants es troben asseguts a l'espigó de la platja, a escassos metres de l'establiment, observant, mentre als voltants la música ressona als bars i als clients continuen amb normalitat. Els equips han demanat silenci als assistents per poder escoltar amb més precisió si queda algú atrapat.

A la zona hi ha Prohens, l'alcalde de Palma -que ha declarat tres dies de dol a la ciutat-, la consellera de Presidència i Administracions públiques, Mercedes Estarellas, i el delegat del Govern a Balears, Alfonso Rodríguez.

Al seu compte de 'X', la presidenta del Govern, Marga Prohens, ha mostrat la seva preocupació pels fets i ha agraït la feina que duen a terme els serveis d'emergències al lloc: “Colpida per la informació que m'arriba de l'esfondrament de Platja de Palma. Traslladar tot el meu afecte i calor a les famílies de les quatre persones que han perdut la vida en aquest tràgic incident i desitjar la recuperació de tots els ferits. Gràcies a tots els cossos d'emergència que s'han desplaçat els fets i que segueixen treballant”, ha posat de manifest.

Per la seva banda, la presidenta del Congrés dels Diputats i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, s'ha pronunciat sobre els fets: “Seguint amb moltíssima preocupació la tragèdia que ha ocorregut a la Platja de Palma en esfondrar-se un local. Tot el meu afecte per als equips d'emergències que ja treballen per recuperar les víctimes i salvar vides i tot el meu afecte per a les persones afectades”.

Mentrestant, el PSIB ha decidit suspendre aquest divendres la seva campanya electoral de cara als comicis europeus i es mantindrà pendent del que ha passat.

Amb unes 40.000 places hoteleres i pionera europea a l'explotació del turisme de sol i platja des de fa 50 anys, la Platja de Palma és una de les principals destinacions turístiques de Mallorca. S´estén al llarg de 9,5 quilòmetres de costa i compta amb gairebé sis quilòmetres de platja. El seu desenvolupament turístic va arrencar a partir del 1960 i, des de llavors, afavorit per les seves característiques naturals, la seva ubicació i la seva àmplia oferta hotelera i complementària, ha esdevingut una destinació turística de primer ordre internacional.

L'últim succés que es va produir en aquest enclavament turístic va tenir lloc dilluns passat, quan un jove de 20 anys va morir després d'haver-se precipitat, en un nou cas de balconing, des d'una habitació del segon pis d'un hotel situat al carrer Amílcar.

Etiquetas
stats