eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Siscu Baiges

Siscu Baiges Planas, nascut el 1956, ha treballat en mitjans com "El Món", "Diari de Barcelona", "El Triangle" "Ràdio 4" o "Com Ràdio". Actualment, ho fa a "La Xarxa de Comunicació Local". Té una certa especialització en temes de política internacional i cooperació al desenvolupament. En una etapa de joventut va incidir en el periodisme de denúncia política a Catalunya. I va escriure  llibres com "Banca Catalana, más que una banca, más que una crisis" o "Jordi Pujol, historia de una obsesión". Ara, centra la seva denúncia periodística en la política d'austeritat que imputa a un govern alemany i un Nord d'Europa embogit per legoïsme. No li agrada l'independentisme però el deixa fer. S'han entestat en donar-li premis a la seva trajectòria "solidària". És vicepresident de l'ONG Solidaritat i Comunicació.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 2480

La vehemencia de Xosé Manuel Beiras con el referéndum cierra una UPEC con 2.000 participantes

El nacionalista gallego, dirigente de ANOVA, Xosé Manuel Beiras, no ha decepcionado a quienes esperaban de él un discurso contundente en la conferencia que ha cerrado este viernes la decimotercera edición de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC). "Hay que acabar con este régimen de una puñetera vez", ha dicho subiendo el tono de voz a poco de comenzar su intervención, titulada "Entre la ruptura democrática y el fascismo: el proceso deconstituyente de la IIª Restauración".

Entre los elementos que pueden contribuir al fin del régimen, Beiras ha destacado el derecho a la autodeterminación y el referéndum planteado en Catalunya, y ha apelado a los comuns a sumarse al 1-O. "El referéndum es una hostia monumental al poder autocrático del Estado. Se tiene que hacer el referéndum pase lo que pase y En Comú Podem no puede tener dudas", ha dicho Beiras, en una sala donde le escuchaban Gerardo Pisarello y Xavier Domènech.

Seguir leyendo »

La vehemència de Xosé Manuel Beiras amb el referèndum tanca una UPEC amb 2.000 participants

El nacionalista gallec, dirigent d’ANOVA, Xosé Manuel Beiras, no ha decebut als que esperaven d’ell un discurs contundent en la conferència que ha tancat aquest divendres la tretzena edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC). "Cal acabar amb aquest règim d’una punyetera vegada", ha dit pujant el to de veu poc després de començar la seva intervenció, titulada 'Entre la ruptura democràtica i el feixisme: el procés deconstituent de la IIª Restauració'.

Entre els elements que poden contribuir a la fi del règim, Beiras ha destacat el dret a l'autodeterminació i el referèndum plantejat a Catalunya, i ha apel·lat els comuns a sumar-s'hi. "El referèndum es una hòstia monumental al poder autocràtic de l'Estat. S'ha de fer el referèndum passi el que passi i En Comú Podem no pot tenir dubtes", ha dit Beiras, en una sala on l'escoltaven Gerardo Pisarello i Xavier Domènech.

Seguir leyendo »

La tretzena edició de la UPEC engega parlant de poder, habitatge i educació

El poder, l’habitatge i el model educatiu van ser els temes que van centrar la primera jornada de la tretzena edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC), que es va celebrar a la seu central de Comissions Obreres, a Barcelona, aquest dimecres 5 de juliol. El paper del poder a la nostra societat va ser analitzat pel periodista Albert Om en la conferència inaugural, i també va ser present en l’acte que va tancar la primera jornada de la UPEC, la presentació de llibre “Esperant els robots. Catalunya, Espanya, Europa: reflexions sobre l’endemà”.

Seguir leyendo »

La decimotercera edición de la UPEC arranca hablando de poder, vivienda y educación

El poder, la vivienda y el modelo educativo centraron la primera jornada de la decimotercera edición de la Universidad Progresista de Verano de Cataluña (UPEC), que se celebró en la sede central de Comisiones Obreras, en Barcelona, este miércoles 5 de julio. El papel del poder en nuestra sociedad fue analizado por el periodista Albert Om en la conferencia inaugural, y también estuvo presente en el acto que cerró la primera jornada de la UPEC, la presentación de libro "Esperando los robots. Cataluña, España, Europa: reflexiones sobre el día después".

Seguir leyendo »

Las luces y sombras de Internet, debatidos en L’AlternativaTV

L’AlternativaTV dedicó su programa del viernes 12 de mayo a hablar de las luces y sombras de Internet. Bajo el lema de "Internet, paraíso perdido" se debatió sobre el papel de las redes en la sociedad de la comunicación actual, la que denominamos sociedad del conocimiento.

Participaron en el debate Sandra Alvaro, doctora en Filosofía por la Universidad Autónoma de Barcelona e investigadora de la cultura digital, Lourdes Muñoz, ingeniera técnica en Informática y presidenta de la iniciativa 'Barcelona Open Data' y Javier Díaz Noci, profesor de la Facultad de Comunicación de la Universidad Pompeu Fabra y experto en Periodismo e Internet.

Seguir leyendo »

Els pros i contres d’Internet, debatuts a L’AlternativaTV

L’AlternativaTV va dedicar el seu programa del divendres 12 de maig a parlar dels llums i ombres d’ Internet. Sota el lema de “Internet, paradís perdut” es va debatre sobre el paper de les xarxes en la societat de la comunicació actual, la que en diem societat del coneixement.

Van participar al debat Sandra Àlvaro, d octora en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona i investigadora de la cultura digital, Lourdes Muñoz, enginyera tècnica en Informàtica i presidenta de la iniciativa ‘Barcelona Open Data’ i Javier Díaz Noci, professor de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra i expert en Periodisme i Internet.

Seguir leyendo »

‘Els límits de l’humor i la política”, a debat a L’AlternativaTV

Podeu seguir el contingut del programa clicant aquest enllaç

‘ L’AlternativaTV’ ha dedicat el seu programa del divendres 28 d’abril a “Humor i política. On són els límits?”. Hi han participat el ninotaire Jaume Capdevila, el periodista i redactor de ‘Mongolia’ i ‘Alternativas Económicas’ Pere Rusiñol; l’escriptora Isabel Franc, que acaba de publicar el libro ‘L e s humorist e s’ i la il ·l ustradora i sociòloga Marika Vila.

Seguir leyendo »

"La política marca fronteres, el cosmopolitisme no les coneix"

El professor de Filosofia de la Universitat parisenca de La Sorbona Yves Charles Zarka planteja al seu darrer llibre Refundar el cosmopolitisme en el seu darrer llibre (Publicacions i Edicions. Universitat de Barcelona) un cosmopolitisme que trenqui murs. Zarka, que ha estat director de recerca del CNRS i fundador i director de la revista ‘Cités’, defensa un nou cosmopolitisme es resisteixi a les lleis injustes, per més que les dictin règims democràtics, i s’imposi a la lògica del benefici que caracteritza el sistema capitalista.

Què hem d’entendre per ‘cosmopolitisme’ avui?

Seguir leyendo »

"La política marca fronteras, el cosmopolitismo no las conoce"

El profesor de Filosofía de la Universidad parisina de La Sorbona, Yves Charles Zarka, plantea en su último libro Refundar el cosmopolitismo (Publicaciones y Ediciones. Universidad de Barcelona) un cosmopolitismo que rompa muros. Zarka, que ha sido director de investigación del CNRS y fundador y director de la revista 'Cités', defiende un nuevo cosmopolitismo que se resista a las leyes injustas, por más que las dicten regímenes democráticos, y se imponga a la lógica del beneficio que caracteriza el sistema capitalista.

¿Qué debemos entender por cosmopolitismo hoy?

Seguir leyendo »

“El modelo de comercio actual genera grandes daños culturales, sociales y económicos"

El actual modelo de intercambios comerciales ¿genera más pobreza que riqueza? ¿O genera riqueza para unos y pobreza para otros?

El comercio debería fomentar el intercambio equitativo pero el modelo actual nos está mostrando que los intercambios comerciales provocan grandes daños culturales, sociales y económicos. Y eso se traduce en más pobreza para las personas más débiles y vulnerables.

Seguir leyendo »