Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CaixaBank guanya en el primer semestre 839 milions, un 31,6% més, gràcies a l'aportació de BPI

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank al costat de la tradicional imatge de les torres negres

elDiario.es Catalunya

El benefici de CaixaBank ha augmentat un 31,6% el primer semestre de l'any, fins als 839 milions d'euros, impulsat per la integració, el febrer passat, del banc portuguès BPI, que ha contribuït amb 77 milions a aquest resultat, i la millora dels ingressos financers. El resultat ha estat considerat pel conseller delegat, Gonzalo Gortázar, com el més important del grup des que aquest cotitza en borsa com a Caixabank.

Fins al juny, el grup ha aconseguit un marge brut de 4.280 milions, un 5,7% més, gràcies a la consolidació de BPI i a la generació més gran d'ingressos bàsics del negoci bancari, com les comissions, que han crescut gairebé un 24%, fins a 1.252.000, o el marge d'interessos, que s'ha situat en 2.349.000, un augment del 15%, en un context d'interès en mínims.

Un dels apartats més rellevants del compte de resultats és el creditici. El creixement del què l'entitat anomena cartera sana se situa en 213.533.000, cosa que mostra un augment d'aquest apartat del 12,1%. Però si es discrimina i s'observa el creixement de la cartera sana sense tenir en compte l'aportació del banc portuguès BPI, el crèdit de Caixabank va créixer només un 0,5%.

Gortázar ha destacat que el crèdit que més creix és el referit al consum, un 13,1%, mentre que el crèdit a empreses creix també a un ritme del 2,1%. Per contra, segueix disminuint el crèdit promotor, -5,3% i el crèdit cap al conglomerat de Criteria, que baixa un 78%. També disminueix el crèdit al sector públic, un 2,4%.

El directiu de l'entitat bancària ha explicat que les perspectives de futur són bones perquè el creixement afecta els àmbits econòmics més sans, especialment els relacionats amb les empreses i els particulars. El marge d'explotació ha caigut en aquest període un 4,4%, fins als 1.958 milions, segons els resultats remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

I és que l'evolució de les despeses d'administració i amortització recurrents, amb un total de 2.216 milions, un 10,7% més, reflecteixen la incorporació de BPI, amb uns costos de reestructuració per import de 106 milions el 2017, 96 d'ells en el segon trimestre. Per la seva banda, els guanys per actius i passius financers s'han reduït fins a 177 milions (-70,1%) i els ingressos de la cartera de participades han caigut un 2,8%, fins als 389 milions.

Al tancament de juny, CaixaBank sumava uns actius sota gestió de 85.590 milions d'euros, un 4,5% més, destacant l'increment del patrimoni gestionat en fons d'inversió, carteres i sicavs, que arribava als 59.461.000, així com l'evolució positiva dels plans de pensions, amb 26.129.000 (+ 3,6%).

Els recursos totals de clients s'han situat en 348.903.000, fet que suposa un augment del 14,8% després de la incorporació de BPI (+11,4%), mentre que els crèdits sobre clients bruts han ascendit a 228.435 milions, un 11,4% més amb el banc portuguès.

Gortázar no s'ha volgut referir a la roda de premsa als plans de contingència referits al referèndum anunciat per la Generalitat per a l'1 d'octubre. Ha apel·lat a la més estricta normalitat de l'activitat econòmica de la institució bancària, sense entrar a valorar res més. Tampoc s'ha definit Gortázar en relació a l'OPA sobre Abertis. En aquest sentit, ha explicat que qui té les accions de l'operadora d'infraestructures és Criteria i no CaixaBank.

Tampoc ha explicat Gortázar si el procés viscut pel Banc Popular ha dut a Caixabank part de la clientela d'aquest banc o fluxos considerables de capital: “Som una entitat que té obertes les seves portes i tothom qui vulgui fer negoci hi és benvingut”, ha dit.

Etiquetas
stats