Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Enderrocada l'estàtua de Jordi Pujol a Premià de Dalt

Tiren a terra l'estàtua de Pujol a Premià de Dalt.

Europa Press

Barcelona —

L'Ajuntament de Premià de Dalt (Barcelona) ha retirat provisionalment l'estàtua que homenatja l'expresient de la Generalitat, Jordi Pujol, després després que algú l'hagi enderrocada la passada nit. L'estàtua es guardarà per ara en un magatzem, a l'espera que el seu autor, l'escultor Xavier Martos, la repari, ja que ha quedat danyada en la part dels dits.

La brigada municipal, que comença els seus treballs a primera hora del matí, ha comprovat que l'estàtua -que estava situada damunt d'un pedestal- era a terra i havia patit danys. Fa uns dies, la figura va aparèixer tacada de pintura blanca.

L'estàtua, que és de bronze, està situada en una plaça que també porta el nom de l'expresident de la Generalitat, i es va inaugurar en 2011 en un acte públic al qual va assistir Jordi Pujol.

La família de l'expresident té vincles amb la localitat, ja que d'allí són originaris els seus avis materns, i va ser el primer consistori a donar a Pujol el títol de fill adoptiu (1997) i posar el seu nom a una plaça (2006).

Etiquetas
stats