Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Fernández Díaz situa en “un ambient de reconciliació històrica” la Hermandad de la División Azul homenatjada

Jorge Fernández diu que homenatges com el rendit a la División Azul es venen realitzant des del 2003

Europa Press

Madrid —

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha destacat aquest dimecres que homenatges com el realitzat el passat 11 de maig, en què es va lliurar un diploma per part de la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, a un excombatent de la Hermandad Nacional de Veteranos de la División Azul “es vénen produint des del 2003”.

Així ho ha indicat en el Ple del Congrés, en resposta al parlamentari de CiU, Jordi Xuclà, que s'ha interessat per conèixer la seva opinió sobre l'acte de la Guàrdia Civil en què es va homenatjar a la División Azul, unitat de voluntaris que va servir amb l'exèrcit alemany durant la II Guerra Mundial.

“Homenatges d'aquestes característiques es produeixen a Catalunya, de manera ininterrompuda, per part de la Ponència de Defensa de Catalunya des de l'any 2003”, ha afirmat el ministre en destacar que les paraules de Xuclà només poden ser degut a un desconeixement i ignorància sobre aquesta qüestió.

Davant d'això, el diputat ha afirmat que el Govern hauria de demanar perdó, i més cessar la delegada de Govern a Catalunya, així com supervisar els actes en què intervenen els seus alts càrrecs.

Per la seva banda, el ministre ha afirmat que, en vista que aquests actes es produeixen des de 2003, hauria d'haver sol·licitat la dimissió de tots els delegats del Govern des de llavors, i ha recordat que totes les institucions i germandats que van assistir a l'homenatge “estan legal i degudament inscrites en els organismes estatals o autonòmics corresponents, i es fonamenten en un context històric, en absolut ideològic”.

Finalment, el ministre ha afirmat que aquestes institucions formades pels familiars es mouen en “un ambient de reconciliació històrica” ​​que ha assegurat que el diputat de CiU no vol entendre, i ha destacat que aquest lliurament de guardons no va obeir a cap consigna determinada.

Fernández Díaz ha explicat que els actes produïts l'11 de maig van atendre la commemoració de la creació de la Guàrdia Civil, per a la qual es van celebrar dos actes: en primer lloc, la commemoració “estricta” de la fundació de Guàrdia Civil, i a continuació en un lloc diferent, una altra a càrrec de les entitats Ponència de Cultura de Defensa i la Federació d'Associacions Cíviques Militars de Catalunya.

Així mateix, ha recordat que aquesta entitat va participar en els actes commemoratius de la Diada Nacional de 12 d'octubre de 2004, i ha afirmat que no ho apunta com una crítica, sinó com un recordatori, perquè “alguns advoquen per la reconciliació i altres per la divisió i la discòrdia”.

“Una dreta homologable”

Per la seva banda, Xuclà ha indicat que no es pot concebre un governant demòcrata d'avui a Alemanya o França, lliurant un guardó a una persona vestida amb l'uniforme de l'Exèrcit nazi. Per això, ha sol·licitat a Fernández Díaz que sigui un ministre “homologable a qualsevol dreta europea”.

El parlamentari també ha lamentat aquests actes, i ha criticat que actualment es viu “una insuportable banalització del nazisme i l'Holocaust”.

Etiquetas
stats