Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Front comú veïnal contra l’hotel que Xavier Faus vol construir a l’antiga seu de Henkel

Imatge de l'edifici de Henkel al web de Meridia Capital

Cristina Palomar

A la futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, se li gira feina. Mentre acaba de perfilar el seu equip i es prepara per rellevar Xavier Trias, els veïns dels barris de Camp del Grassot i Sagrada Família incrementen la seva pressió per intentar paralitzar la polèmica construcció d’un hotel de 182 habitacions a l’antiga seu de Henkel Ibèrica del carrer Còrsega. El període perquè el promotor respongui a les al·legacions presentades per les entitats acaba aquesta setmana i el nerviosisme creix entre els veïns directament afectats per les obres perquè alguns dels edificis adjacents pateixen danys estructurals.

L’enderroc i posterior transformació de l’antiga Henkel en un complex de 15.000 metres quadrats format per un hotel de quatre estrelles, un bloc de 33 pisos, un local comercial de 600 metres quadrats, sis cases unifamiliars de 200 metres quadrats i un aparcament per a cent vehicles, és un exemple més “d’un model de ciutat basat en el turisme i l’especulació immobiliària”, segons han denunciat reiteradament les entitats veïnals. Tanmateix, fins ara, el govern municipal de CiU ha fet oïdes sordes a les protestes i ha vist amb bons ulls el projecte immobiliari perquè “dinamitzarà la ciutat”.

La seu, situada al districte de Gràcia però ben a prop del temple de la Sagrada Família, es va vendre fa un any per 15,5 milions d’euros al fons Meridia Capital, propietat del vicepresident econòmic del Futbol Club Barcelona, Xavier Faus, i especialitzat ara en la compra d’immobles a l’Estat espanyol. El projecte s’ha encarregat al despatx d’arquitectes GCA i té un cost previst de 25 milions d’euros. Curiosament, la suspensió durant un any de les noves llicències hoteleres que CiU va aprovar el mes de març passat no afecta el futur macrohotel de Henkel perquè la moratòria es limita al nucli antic de Gràcia.

Aquest projecte hoteler situat a mig camí dels districtes de Gràcia i de l’Eixample no ha tingut el mateix ressò mediàtic que el previst pel grup inversor KKH a la torre del Deutsche Bank ubicada a l’avinguda Diagonal amb Passeig de Gràcia. La forta mobilització veïnal contra aquesta operació immobiliària presumptament opaca va portar Ada Colau a anunciar públicament l’endemà de la seva victòria electoral que tan bon punt arribés a l’alcaldia paralitzaria el projecte per construir-hi un hotel de luxe. Es per això que la paralització dels expedients de l’hotel de Henkel i de la construcció d’un Mercadona a l’antic cine Niza seran les qüestions més urgents que l’Associació de Veïns de Sagrada Família traslladarà al nou regidor o regidora del districte en la seva primera reunió.

Etiquetas
stats