Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern crea dos comissionats de Transparència i de Transició Nacional

Joana Ortega i Artur Mas al consell executiu.

Agències

Barcelona —

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimarts que el Govern es dotarà de dos nous comissionats, un de Transparència i un altre de Transició Nacional, mesures que ha emmarcat en les actuacions que farà el seu Executiu en l'últim tram de legislatura per reforçar el full de ruta sobiranista. La responsable de Transparència serà Núria Bassols i el de Transició Nacional serà Carles Viver i Pi-Sunyer, que ja estan adscrits a l'administració de la Generalitat, pel que els seus nomenaments no obliguen a gastar més diners, ha anunciat Mas en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Artur Mas també ha explicat que els nomenaments es faran la setmana que ve i que ambdós podran assistir puntualment a les reunions del Govern. El comissionat de Transparència s'inscriurà a la Conselleria de Governació i Relacions Institucionals, que encapçala la vicepresidenta, Joana Ortega, i la seva implantació “no tindrà increment del cost”, segons Mas. El segon comissionat dependrà de la Conselleria de Presidència, i haurà de “planificar i coordinar” l'actuació de tots els departaments de la Generalitat per posar en pràctica les conclusions dels 18 informes que va fer el Consell Assessor de la Transició Nacional (CATN).

Núria Bassols, magistrada en excedència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja estava fent des de la Generalitat una funció vinculada a la seva nova responsabilitat, encara que ara puja de rang en l'administració pública. Carles Viver i Pi-Sunyer, exvicepresident del Tribunal Constitucional, és director de l'Institut d'Estudis Autonòmics (IEA) i president del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Repàs a les mesures socials

El president de la Generalitat ha anunciat també aquest dimarts un paquet d'actuacions en política social i econòmica per a l'últim tram de la legislatura catalana, que acompanyaran al desenvolupament del full de ruta sobiranista. Encara que moltes d'aquestes accions s'havien posat ja sobre la taula i estaven en marxa, amb la qual cosa Mas ha acabat repassant les mesures amb més accent social propulsades pel seu Executiu en els últims mesos.

Ha destacat la reforma del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i una nova llei de simplificació administrativa que demostrarà el caràcter “business friendly” del Govern. També aprovarà diverses mesures per dinamitzar el sector industrial català, amb incentius i ajuts per a les empreses que innovin, l'impuls d'un nou abonament de transport públic a la regió metropolitana de Barcelona, la fusió dels sis grans centres tecnològics que hi ha a Catalunya i la constitució de l'Agència Catalana del Medi Ambient, que englobarà diverses entitats públiques.

Etiquetas
stats