Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

ICV convoca a encerclar La Caixa el dia 11 de setembre

ICV convoca a encerclar La Caixa el proper 11 de setembre.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

ICV no convoca els seus militants a participar a la Via Catalana, però sí que ho fa a la cadena humana propulsada pel Procés Constituent per encerclar La Caixa, una acció que pretén participar de la mobilització independentista de l'11 de setembre però aportant-hi una reivindicació social. La formació pren aquest posicionament perquè considera que la cadena humana per la independència no és prou “inclusiva” -voldrien que sumés els partidaris del dret a decidir, no només els secessionistes- i per “defensar tant els drets nacionals com els drets socials”. Així i tot, ICV espera que la Via Catalana, que ha de cobrir 400 quilòmetres, sigui “tot un èxit”.

Els ecosocialistes convoquen de forma “específica” a participar en la mobilització 'Encerclem La Caixa', i certifiquen així la seva simpatia pel procés impulsat per la monja Teresa Forcades i l'economista i membre de Justícia i Pau Arcadi Oliveres, un moviment que va néixer amb la intenció d'aglutinar les diferents candidatures parlamentàries d'esquerres per a defensar un nou procés constituent i que, a hores d'ara, es troba en període d'adhesions. Favorable al dret a decidir, el Procés Constituent va convocar a principis d'agost als seus simpatitzants a encerclar les torres de La Caixa el proper 11 de setembre, per defensar els “drets nacionals” però a la vegada “senyalar els responsables de la crisi i les retallades”.

En un manifest de cara a la Diada, la formació que colideren Joan Herrera i Dolors Camats dóna plena legitimitat a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per convocar la mobilització de l'11 de setembre, però creuen que l'acció “hauria de ser més unitària, inclusiva i representativa de la pluralitat que s'expressa en la societat”. El propi partit ja avança, en aquest sentit, que dins la pròpia formació compten amb “sensibilitats nacionals, federals, confederals i independentistes”, però que totes tenen el seu punt de trobada en el dret a decidir.

“Més que mai cal sumar totes aquelles persones favorables al dret a decidir, estiguin a favor de la independència, d'establir una nova relació amb l'Estat o simplement a favor del dret democràtic a ser consultats”, ha assegurat el text aprovat aquest dilluns al vespre per l'òrgan de direcció d'ICV. Per tot plegat, el partit ecosocialista fa una crida a la militància perquè en totes les mobilitzacions de l'11 de setembre reivindiqui la necessitat de sumar a favor de l'exercici del dret a decidir i la defensa tant dels drets nacionals com socials.

Igualment, la formació ha assegurat que continuarà “treballant amb la màxima voluntat unitària i rigor perquè la ciutadania de Catalunya pugui votar lliurement el seu futur polític” i ha emplaçat una vegada més el govern espanyol a iniciar “un diàleg polític per a l'exercici del dret a decidir a través d'una consulta”.

Etiquetas
stats