Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Llum verda a la llei contra la LGBTIfòbia

Denuncian en Madrid el "recrudecimiento" de la homofobia en el mundo

João França

L'aprovació de la llei contra la LGBTIfòbia –la llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia i la transfòbia– ja no té cap obstacle. La proposició de llei, consensuada amb els col·lectius LGBTI i amb el suport de tots els partits del Parlament amb l'excepció del PP i Unió, s'hauria d'haver aprovat abans de l'estiu, però els Populars van recórrer la proposició de llei al Consell de Garanties Estatutàries i el tràmit va quedar aturat. Avui l'organisme ha decretat per unanimitat que els articles recorreguts pel PP no són contraris a la Constitució

“La llei és absolutament legal, i ara el PP, que va demanar el dictamen, hauria de respectar-la i dir que hi està d'acord”, considera Eugeni Rodríguez, del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), que forma part de la plataforma promotora de la llei.

El recurs del PP s'oposava a la inversió de la prova –és a dir, el fet que sigui l'agressor qui ha de provar la seva innocència– i les sancions establertes per la llei –que considerava que estaven fora de les competències de la Generalitat. Per als col·lectius LGBTI el fet que no sigui la víctima qui ha d'aportar les proves és un element important, ja que, sovint, expliquen, és difícil reunir proves de l'agressió en aquests casos.

Els col·lectius també troben fonamental un règim sancionador com a mesura per posar fi a les agressions homofòbiques, transfòbiques o bifòbiques, i el Consell de Garànties Estatutàries ha trobat vàlid el que proposa la llei.

Després d'aquest dictament es preveu que la llei contra la LGBTIfòbia es pugui votar i aprovar a principis d'octubre amb el suport de d'ERC, PSC, ICV-EUiA, C's, CUP i CDC.

Etiquetas
stats