Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Parlament admet a tràmit la primera llei de ruptura de JxSí i la CUP

El Parlament admet a tràmit la primera llei de ruptura

Europa Press

Barcelona —

El Parlament de Catalunya ha admès a tràmit aquest dimecres amb els vots de JxSí i la CUP una proposició de llei per crear una Agència Catalana de Protecció Social, una de les tres lleis de “desconnexió” que els sobiranistes estan impulsant a la Cambra catalana.

Els 72 vots que sumen JxSí i la CUP han estat suficients per tombar les esmenes de devolució que havien presentat PP i Ciutadans i l'esmena a la totalitat amb text alternatiu que havien presentat el PSC i Catalunya Sí Que És Pot, per la qual cosa la llei seguirà amb el tràmit parlamentari en comissió.

Segons ha explicat del diputat de JxSí Chakir El Homrani, la llei està preparada perquè l'agència gestioni per ara totes les prestacions que són competència de la Generalitat –i que li reconeix l'Estatut– i en el futur, quan Catalunya sigui eventualment independent, gestionar “totes” les prestacions, incloses les pensions i la prestació per desocupació.

L'aprovació d'aquesta i les altres dues lleis de “desconnexió” es preveuen en les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent català, un text que la Cambra ha aprovat també aquest dimecres en un acte de desobediència davant l'avís del Constitucional de no fer-ho. El Govern central ha donat instruccions a l'Advocacia de l'Estat perquè actuï contra aquest gest del Parlament

Etiquetas
stats