Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El barri de Sagrada Família es manifesta de nou contra el turisme massiu

Veïns i veïnes de la Sagrada Família es manifesten sota el lema "Recuperem el barri"

Cristina Palomar

Barcelona —

Els veïns de Sagrada Família tornaran a sortir al carrer aquest dissabte 29 de novembre per protestar contra la invasió turística que pateix el barri i contra la incapacitat de l’Ajuntament de Barcelona per solucionar els problemes de convivència provocats per la massificació dels entorns del temple expiatori. La primera mobilització contra el model de ciutat de CiU basat en el monocultiu turístic la van fer el passat 19 de setembre, afegint-se així a les protestes dels veïns de la Barceloneta contra els apartaments turístics il·legals.

La manifestació, convocada per l’Associació de Veïns de Sagrada Família i per la Plataforma Recuperem el Niza, començarà al migdia a la cruïlla dels carrers Aragó i Marina, precisament un dels punts negres pel que fa a la concentració de turistes que es dirigeixen fins a la Sagrada Família des dels aparcaments per a autocars de l’avinguda Diagonal. La marxa, sota el lema Aturem el turisme massiu, passarà pels carrers que conformen l’itinerari habitual dels grups organitzats de turistes i acabarà davant del monument d’Antoni Gaudí.

Les entitats veïnals han justificat l’organització d’una nova manifestació per “la inoperància i la falta de voluntat política” del regidor del districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, per escoltar les queixes del barri i per consensuar amb els veïns les solucions. “Els veïns i veïnes estem oferint alternatives però no ens fan cas. Hem d'aconseguir que la mobilització del barri obligui l’Ajuntament a prendre mesures adients i així poder arribar a una solució harmònica entre turisme i convivència veïnal”, remarquen en el manifest.

Després del fracàs del ple extraordinari que es va celebrar el 15 d’octubre passat al districte per abordar els problemes del turisme a Sagrada Família, la comunicació entre veïns i Ajuntament és pràcticament inexistent. CiU i PP es van unir una vegada més per rebutjar una proposta presentada pels grups del PSC, ICV-EUiA i Unitat per Barcelona que recollia totes les demandes veïnals, entre elles les que instaven el consistori a exigir a la junta de la Sagrada Família mesures per disminuir l’impacte que la presència diària de milers de visitants té en l’ocupació de l’espai públic dels carrers del voltant del temple.

Per evitar anar a remolc de les peticions de les entitats veïnals, Gerard Ardanuy va anunciar durant el ple monogràfic l’elaboració d’un pla de mesures que inclouria millores de mobilitat així com la reordenació de l’espai públic a l’entorn del temple i la implicació de la junta. Tanmateix, tot i que el regidor de l’Eixample va assegurar als veïns que el pla seria “imminent” i que estaria preparat en poques setmanes, ha passat més d’un mes des de l’anunci i al barri no se’n té cap notícia.

La celebració de la nova protesta coincideix en el temps amb la publicació, per part de l’Ajuntament, de l’Enquesta de Serveis Municipals que el consistori fa anualment per conèixer l’opinió dels barcelonins, i on apareix el turisme com un dels principals problemes de la ciutat en el setè lloc d’una llista de vint que encapçala l’atur. Per barris, la massificació turística és la queixa principal dels veïns de Sagrada Família i la segona preocupació per als veïns de la Barceloneta.

Etiquetas
stats