eldiario.es

Menú

Col·lectius de migrants es tanquen a la UB per reivindicar els seus drets

Diverses reivindicacions de les persones migrants s'han plasmat en una manifestació que ha acabat en una tancada a la universitat

- PUBLICIDAD -
tancada migrants ub

Un grup de manifestants a la UB Robert Bonet

Contra la llei d'estrangeria, per rebre les persones que arrisquen la vida al Mediterrani o per garantir els drets de les persones que viuen aquí en situacions de precarietat, les diverses reivindicacions de col·lectius de migrants s'han plasmat aquest divendres en una manifestació que ha acabat en una tancada a la facultat del Raval de la Universitat de Barcelona. La protesta beu de l'esperit d'altres tancades de persones migrants a Barcelona per reivindicar drets, el 2001, el 2005 o el 2013.

Els convocants, col·lectius que van des de l'Associació de Dones Bolivianes –que han reivindicat els drets de les treballadores de la llar– al Sindicat Popular de Venedors Ambulants –que critica la criminalització que pateixen–, reivindiquen deixar de fer diferències entre persones refugiades i altres persones migrants, ja que tant unes com altres "han posat les seves esperances a Europa", però troben "fronteres tancades i mars que s'han convertit en cementiris", assegura Aziz Faye, del Sindicat de Venedors Ambulants.

Tancada migrants UB

La manifestació en la seva entrada a la universitat Robert Bonet

Norma Falconi, de Papers i Drets per a Tothom, critica que "al govern li interessa que hi hagi gent treballant sense contracte, condemnada a l'economia submergida". Per això porten quatre treballant en la campanya Papers Sense Contracte, que busca trencar amb la lògica de que sigui necessari un contracte per obtenir un permís de treball. "Hi ha moltes treballadores de la llar que per la seva situació de precarietat tenen impossible accedir als papers", assegura.

Tancada de migrants a la UB

Manifestants escoltant les intervencions dels diferents col·lectius Robert Bonet

La tancada a la UB està prevista durant la nit de divendres a dissabte. "Tenim el suport dels estudiants i aquí només pot entrar la policia amb el permís del rector", ha assegurat Enrique Mosquera, de Papers i Drets per Tothom. Un portaveu de la UB ha explicat a Catalunya Plural que la universitat no impedirà que passin aquesta nit a les seves instal·lacions. Tot i que la previsió és una tancada d'una sola nit, Mosquera no descarta que les persones tancades puguin decidir allargar-la o convocar noves tancades de cara al mes vinent.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha