Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona en Comú i el PSC aposten per acords concrets a falta d'un pacte de govern

Ada Colau i Jaume Collboni

Jordi Molina

Barcelona —

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el president del grup municipal del PSC, Juame Collboni, apropen posicions de cara un possible pacte de govern. Tot i que cap dels dos ha volgut confirmar en públic l’entrada dels socialistes a l’Ajuntament, els dos líders s’han compromès a seguir treballant conjuntament “en acords concrets”.

Davant les preguntes dels periodistes sobre un possible pacte, Colau i Collboni han rigut i han parlat de sintonia i acords puntuals. Tot i que segons fonts consultades per aquest mitjà, la voluntat del PSC d’entrar a l’Ajuntament segueix “intacte”. “Nosaltres sempre hem apostat per un pacte de concentració de les esquerres”, informen aquestes fonts que, entenen que la compareixença d’aquest dimarts, “va en aquesta línia”. Les mateixes fonts es mostren receptives en què ERC també se sumi en aquest front: “Ja vam formar un tripartit en el passat”.

En aquest context, el govern liderat per Colau i el PSC han tancat un acord per incrementar les mesures socials. En concret, es tracta de destinar bona part del superàvit de l’exercici 2015 a polítiques socials, entre les que destaca la inversió de 4 milions d’euros per a l’ampliació de l’Hospital del Mar. “La ciutat no es pot permetre tenir superàvit mentre hi ha molts barcelonins passant-ho malament”, ha afirmat Collboni.

Collboni, que ha confessat haver culminat l’acord el mateix dilluns a la nit, també ha fet una lectura en clau política de l’acord. “Les esquerres van guanyar a la ciutat i, per tant, aquest pacte és coherent”, ha dit el líder socialista a Barcelona que ha afegit: “segurament és el pacte més important des de l’inici de la legislatura”.

Per al PSC, el paquet de mesures aprovades van en la direcció de reduir desigualtats i reactivar l’economia. Dos vectors “encallats durant el mandat de Xavier Trias”, tal i com ha lamentat Collboni. Entre les iniciatives, Collboni ha posat en valor els 7.680.000 milions d’euros per a polítiques d’ocupació de llarga durada i en risc d’exclusió. “Un de cada quatre aturats que no tenien cap suport, ara en tindran”, ha dit Collboni.

Durant la compareixença conjunta, Collboni ha pres la paraula en bona part de la intervenció. Colau ha assumit un paper secundari que ha aprofitat el líder del PSC per macar perfil social i, anticipar, de pas, el que podria ser un acord conjuntament amb ERC per apuntalar la governança de Colau.

Etiquetas
stats