eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

La UB rectifica i renovarà els contractes de tots els professors associats i lectors

La universitat aprova els pressupostos per al 2013 i anuncia que no s'acomiadarà cap dels docents lectors i associats als quals no s'anava a renovar

Aquest era el tercer intent de la universitat d'aprovar els seus comptes, després que els estudiants bloquegessin els dos darrers consells de govern

Des de la junta de personal valoren la rectificació de la universitat i la veuen fruit de la "suma de lluites"

- PUBLICIDAD -
El rectorat de la UB, poques hores abans del desallotjament per part dels Mossos. / ENRIC CATALÀ

El vestíbulo del edificio histórico de la UB, durante la ocupación. / ENRIC CATALÀ

A la tercera va a la vençuda. La Universitat de Barcelona ha aprovat finalment els seus pressupostos per al 2013 després que els dos últims consells de govern, que tenien el mateix propòstit, se suspenguessin a causa de les protestes i el bloqueig per part dels estudiants. Els comptes aprovats són, en principi, els que la universitat ja havia difós a principis d'abril: suposen una retallada d'un 1,5% respecte del 2012. La reducció, tanmateix, no ha d'afectar al capítol de personal, segons ha assegurat la universitat.

La principal polèmica entorn als comptes de la UB tenia a veure amb les no renovacions de professors lectors i associats, una mesura que des del rectorat s'havia anunciat a les juntes de personal i que havia generat nombroses protestes. Ara, tanmateix, la universitat rectifica i informa que el curs vinent hi haurà els mateixos associats que ara treballen a la universitat, en total uns 2.000. I pel que fa als lectors, per als 52 que finalitzen contracte al setembre només se'ls han ofertat 27 places, però fonts presents al consell de govern asseguren que el rectorat s'ha compromès a buscar-los solucions que els mantinguin vinculats a la universitat amb un contracte a temps complert.

Des de la junta de personal han valorat "positivament" el posicionament del rectorat en contra de qualsevol acomiadament, i han demanat que es confirmi quan abans millor la nova situació dels professors lectors. "Al final totes les lluites sumen", han celebrat des de la junta, considerant com a decisives el conjunt de protestes que hi ha hagut els darrers mesos a la UB.

El consell de govern s'ha hagut de celebrar aquesta vegada a la seu del Consell Interuniversitari de Catalunya, després d'una setmana convulsa a l'edifici històric de la UB, on els Mossos d'Esquadra van entrar per desallotjar els estudiants que ocupaven pacíficament el rectorat, una protesta compartida i impulsada també per alguns professors. L'acció havia de servir per reclamar al rector més transparència a l'hora de platejar els pressupostos i més informació sobre la no renovació de docents de cara a curs vinent. Després del desallotjament els estudiants van optar per tornar a ocupar a l'edifici, en aquest cas la biblioteca, on hi han passat fins ara dues nits.

La reducció d'un 1,5% del pressupost s'afrontarà, tal com va anunciar la universitat, mitjançant la racionalització de la despesa corrent. La universitat ha aprofitat per recordar que la Generalitat els deu 62 milions d'euros, 54 dels quals corresponen a pagaments corrents i 8 a deute històric. Tot i que els pressupostos de la Generalitat encara no s'han aprovat, la secretaria d'Universitats ja va comunicar als rectors que la retallada seria d'entre el 7 i el 10% respecte al 2012, que s'hauria de sumar al 18% de reducció acumulat des dels inicis de la crisi.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha