eldiario.es

Menú

Els treballadors de Panrico a Santa Perpètua tornen a rebutjar el preacord

En el conjunt de l'Estat el resultat serà ajustat però les primeres dades apunten també al no

- PUBLICIDAD -
Trabajadores de Panrico temen los traslados de la producción de la compañía

Un mural a la porta de la fàbrica de Panrico a Santa Perpètua

Els treballadors de Panrico a Santa Perpètua de la Mogoda han votat majoritàriament no al segon preacord firmat entre una part dels negociadors, concretament UGT, i l’empresa. El resultat ha estat 234 vots en contra, 44 a favor i 3 en blanc.

A la fàbrica de Santa Perpètua el resultat és encara més aclaparador, 195 vots en contra, dos a favor i un en blanc. A aquest còmput cal afegir 2 vots a favor, 39, en contra i dos vots en blanc de treballadors de Santa Perpètua que han votat aquest dissabte en un centre diferent.

El resultat de la consulta referma al comitè d’empresa en la seva oposició al pla de reestructuració dissenyat per l’empresa amb l’objectiu d’evitar un concurs de creditors.

Tot i que a hores d’ara no hi ha dades oficials perquè s’està fent el recompte, en el conjunt de centres de l’Estat tres plantes haurien votat favorablement al pla de l’empresa i dues en contra. S’espera conèixer el vot d’algunes delegacions territorials i el recompte final dels vots. Fonts properes al comitè de Santa Perpètua consideraven que el resultat en el conjunt apunta cap al no però a curta distància dels vots afirmatius.

Si finalment es rebutja el pla, l’empresa podria fer efectiva l’amenaça d’anar a un concurs de creditors que posaria en greu perill el manteniment de la companyia. El pla sobre el que es debat suposa l’acomiadament de 745 treballadors a tot l’Estat, però on s’acarnissaria seria a la fàbrica de Santa Perpètua, que és, amb diferència la que ha plantat cara amb més decisió a les pretensions empresarials.

Els acomiadaments es farien efectius durant els pròxims quatre anys, tot i que els 151 que correspondrien a la planta catalana s’havia parlat que serien gairebé immediat, com a molt tard haurien de fer-se abans d’acabar l’any.

Tanmateix, en la segona versió del preacord han millorat lleugerament les condicions econòmiques que afectarien als acomiadats: de 23 dies per any es passaria a 25 dies per any, però aquests diners no els cobrarien de cop, la companyia tindria 18 mesos per fer-los efectius. Per als empleats que quedin el preacord suposa una retallada del 18% dels salaris, que en el cas de Santa Perpètua ja van ser reduïts en un 20% fa poc més d’un any.

Santa Perpètua, una població molt afectada per conflictes laborals, s’ha abocat en la solidaritat amb els treballadors de Panrico. El matí de dissabte es va celebrar una rifa a la localitat en la que es van subhastar obres d’artistes locals. Els diners obtinguts es destinaran a la caixa de resistència creada per ajudar els treballadors que, no cal oblidar-ho, fa sis setmanes que mantenen una vaga indefinida.

Al mateix temps, els productes de Panrico: Donuts, Donettes i la brioixeria industrial han començat a faltar a les estanteries de les botigues i pastisseries, la raó és que els repartidors autònoms que els fan arribar als punts de venda han decidit no fer-ho fins que cobrin el que l’empresa els hi deu. A tot això cal afegir que gairebé 600 d’aquests repartidors serien també acomiadats si el pla de reconversió tira endavant.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha