Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Ni català ni italià: Colom era de Qatar

Siscu Baiges

0

Els ciutadans i els turistes ho van descobrir fa uns dies. Cristòfor Colom no era ni català, ni espanyol, ni italià. Era de Qatar. Ho portava escrit a la pitrera de la samarreta amb què es va presentar en públic. Si els coloms (els animals) poden cagar-s’hi al damunt, ¿per què no podem col·locar-li una samarreta del Barça?, es van preguntar els responsables municipals del manteniment del monument. A més, si ens cauen al damunt 94.000 euros per unes quantes setmanes d’exhibició blaugrana, tot això que podrem passar després al Govern de la Generalitat quan ens demani un cop de mà, deurien afegir.

Qui paga no és la Qatar Foundation, que ja es deixa prou calers a la tresoreria de can Barça cada anualitat. Paga Nike, que tampoc no és ben bé una empresa nostrada, però ja se sap que fa temps que els administradors de la cosa pública accepten els diners vinguin d’on vinguin. Que hem de pagar el deute!

Total, que el descobridor de les amèriques ens ha donat un cop de mà als barcelonins per fer front a les limitacions pressupostàries que angoixen el consistori de la capital catalana. És, tanmateix, un precedent perillós. D’un costat, si a Xavier Trias ja el xiulaven quan anava al camp de l’Espanyol, ara encara ho faran més.

I, oberta la veda, que es vagi preparant La Moreneta. Els sobiranistes diran d’entrada que no, però si el regateig permet arribar a una bona xifra, acabaran cedint a la temptació. ERC acabarà donant-hi el vist-i-plau, adduint que Madrid ens roba. Oriol Junqueras li enviarà un tweet agressiu a Joan Herrera per recriminar-li-ho i Xavier Bru de Sala i Pilar Rahola defensaran que queixar-se que la Verge de Montserrat i el nano de la bola vesteixen de blaugrana és cosa de snobs, progres ressentits i federalistes desubicats.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats