Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Apareixen cartells amb la imatge de Franco a diverses ciutats catalanes per cridar al vot l'1-O

El cartell que ha aparegut aquest dimarts en diverses ciutats

elDiario.es Catalunya

'No votis l'1-O. No a la República'. Aquest missatge amb una gran imatge de Franco és la que s'han trobat els veïns en diverses ciutats catalanes aquest dimarts al matí. “Badalona s'aixeca amb el dictador combatent, de nou, la República. Però aquesta vegada no passaran!”, ha compartit a Twitter el tercer tinent d'alcaldia de Badalona José Téllez.

Els cartells, que simulen un cartell de propaganda electoral, coincideixen amb l'aniversari del cop d'estat del 18 de juliol de 1936 però en realitat formen part d'una campanya per cridar al vot el dia del referèndum de l'1-O.

La incertesa per l'origen dels cartells ha durat poc. El seu grup impulsor, el grup 'República des de Baix', s'ha adjudicat l'autoria de la campanya a través del seu perfil a Twitter.

Fins ara, diversos usuaris de la xarxa social s'han sumat a la campanya amb missatges carregats d'ironia i el hashtag #1oConFrancoNoPasaba. També ho han fet alguns polítics de l'esquerra independentista com la diputada de la CUP Mireia Boya.

Segons expliquen des del grup impulsor, la campanya vol ressaltar que és un estat “hereu del franquisme” el que no deixa votar en el referèndum, i asseguren també que Catalunya és imparable i que votarà l'1-O.

Etiquetas
stats