Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Brussel·les desmenteix Puigdemont: Juncker va rebutjar rebre'l per motius d'agenda

Puigdemont va intentar una trobada amb Juncker que Brussel·les no va contemplar per motius d'"agenda"

EFE/CatalunyaPlural

Brussel·les/Barcelona —

La Comissió Europea desmenteix Carles Puigdemont. La portaveu comunitària, Mina Andreeva, ha explicat aquest dilluns que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va sol·licitar veure's amb el president de l'executiu comunitari, Jean-Claude Juncker, però que el líder europeu no ha pogut rebre'l per motius d'agenda. Puigdemont, per contra, havia afirmat que no havia volgut reunir-se amb la UE durant el durant el viatge que ha realitzat per Bèlgica aquest cap de setmana.

“Puc confirmar que hi va haver contacte a nivell de gabinet i des d'aquest nivell es va enviar una resposta (dient) que lamentablement l'agenda del president Juncker d'avui [aquest dilluns] no permet la reunió”, ha assenyalat Andreeva en la roda de premsa diària que realitza la Comissió.

Andreeva ha estat preguntada sobre si Puigdemont o el seu gabinet han demanat una reunió amb el màxim responsable de l'Executiu comunitari o amb qualsevol altre comissari per a aquest dilluns, dia en què el president de la Generalitat es troba a Brussel·les després de passar per Anvers i Gant. “Com es pot veure en el calendari (dels membres de la CE per aquesta setmana) no hi ha reunions previstes amb el president català per avui ni amb cap comissari”, ha afegit Andreeva.

Puigdemont va dir tant diumenge a Gant com aquest dilluns a Brussel·les que el seu primer viatge oficial a Bèlgica no ha inclòs reunions amb alts càrrecs europeus perquè aquest no era l'objectiu d'aquesta visita, i que el dia que es plantegi tenir aquestes reunions, les demanarà i les aconseguirà. “El dia que em proposi veure un comissari europeu o una altra autoritat ho farem”, ha afirmat el president.

Dissabte Puigdemont es va reunir amb el president del partit ultranacionalista flamenc N-VA, amb l'alcalde d'Anvers Bart de Wever, i a Gant amb el president del Parlament de Flandes, Geert Bourgeois. Diumenge, també a Gant, es va entrevistar amb el president del Parlament Federal de Bèlgica, Siegried Bracke.

Aquest dilluns Puigdemont ha visitat la representació de la Generalitat a Brussel·les i després ha mantingut una trobada amb treballadors de les institucions europees, representants del sector privat i el Consell del Casal Català de Brussel·les.

En altres ocasions els representants catalans sí que han aconseguit una trobada d'alt nivell amb les institucions comunitàries. Artur Mas es va reunir el 2011 amb José Manuel Durao Barroso, president de la Comissió Europea en aquell moment.

Etiquetas
stats