Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Convergència i Xavier Trias es querellen contra Fernández Díaz pel cas De Alfonso

Homs veu Rajoy com un "perdedor" a qui "se li escapa Catalunya"

Arturo Puente

El portaveu de Convergència al Congrés, Francesc Homs, ha aprofitat la seva intervenció en el debat d'investidura per anunciar que serà aquest dijous quan el seu partit interposi la querella criminal contra el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Segons l'escrit que es presentarà aquest dijous, difós per TV3, els querellants seran tant Convergència com l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias.

La querella de Convergència i Trias es dirigeix contra el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i l'exdirector de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, als qui acusa de presumptes delictes de revelació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics. La principal prova en què es basa són els enregistraments d'àudio difosos pel diari Público, que contenien converses entre els querellats en què apareixen preparant casos de corrupció contra diferents polítics independentistes.

Els nacionalistes ja havien anunciat la intenció de querellar-se penalment contra Fernández Díaz per la suposada fabricació de casos falsos de corrupció a través de l'Oficina Antifrau. La de demà serà, segons ha anunciat Francesc Homs des de la tribuna d'oradors del Congrés, “la primera de les querelles” que s'interposaran sobre el cas, donant a entendre que podria no ser l'única.

Sobre la proposta que Rajoy ha portat al ple per reclamar la seva confiança, Homs ha constatat la insuficiència de suports entre la resta dels grups. “Quedaran devorats per vostès mateixos, per la seva incapacitat de convèncer ningú i per el seu abús immoral del poder que han exercit”, ha llançat Homs a Rajoy per justificar el rotund 'no' que els seus vuit diputats donaran a la seva proposta de govern. L'enfrontament entre Convergència i el PP és total des de l'inici del procés sobiranista, motiu pel qual el PP ja no esperava poder apropar-se als representants nacionalistes catalans.

L'opinió de Convergència respecte al PSOE, però, és diferent. Després de posar en valor les vegades que el seu partit ha “ajudat” a la gobernabilitat espanyola, Homs s'ha referit al líder del PSOE, Pedro Sánchez, per assegurar-li la seva disposició a buscar un pacte per contribuir al canvi de Govern a Espanya. Per això, segons ha remarcat, caldria que els socialistes acceptessin algunes de les seves línies vermelles, com la convocatòria d'un referèndum. En això, el convergent ha mostrat una intenció idèntica a la mantinguda anteriorment pel portaveu d'ERC, Joan Tardà.

Etiquetas
stats