Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Junts pel Sí torna la pilota a la CUP mantenint Mas com a candidat a president

Junts pel Sí manté a Mas com a candidat

elDiario.es Catalunya

La ressaca de la jornada de debat nacional de la CUP per afrontar les sis setmanes que li queden a la negociació (el 9 de gener es convocaran de forma automàtica eleccions si no hi ha president) no li ha anat bé a Junts pel Sí. El cap de llista de la formació, Raül Romeva, ha instat a la CUP a expressar “de manera clara per la via dels fets” la seva voluntat d'arribar a un acord. No obstant això, Romeva, malgrat la insistència dels periodistes, no ha concretat quins fets haurien de demostrar els cupaires.

Romeva ha considerat que en la jornada de debat dels cupaires d'aquest diumenge es van votar hipòtesis que no estan sobre la taula de negociació, i que el que sí que està sobre la taula és la proposta que incloïa a Mas com a president al costat de tres grans àrees de govern encapçalades per Neus Munté, Oriol Junqueras i el mateix Romeva. En el debat de la CUP d'aquest diumenge, el rebuig a Mas com a president va ser l'opció més votada.

El cap de llista de Junts pel Sí ha constatat el que des del 27 de setembre és l'escull principal de les negociacions: “El problema de fons, permetin-me que ho verbalitzi, és el nom d'Artur Mas”, ha dit Romeva al Parlament aquest dilluns, acompanyat de diversos diputats de Junts pel Sí. Romeva ha explicat que el seu grup manté intacta l'aposta per que Artur Mas sigui de nou president, malgrat el rebuig que genera en la CUP: “Que el candidat és Artur Mas no ha canviat. Mai ha estat en qüestió”.

En un to contundent, Romeva ha volgut rebatre les afirmacions “que no són certes” que, al seu parer, va fer la CUP aquest diumenge, com ara que Junts pel Sí no s'ha mogut després del 27-S. En aquest sentit, Romeva ha reivindicat que sí que han mogut peça amb la proposta de govern coral amb Junqueras, Munté i ell mateix com noms forts del Govern (que mantenia a Mas a la presidència), i la voluntat de sotmetre's a una moció de confiança al juliol, tal com va dir Artur Mas en el segon debat fallit d'investidura. “Hem fet propostes, moltes, i molt elaborades, que mereixen una reflexió”, ha afirmat Romeva.

Sense citar-la, Romeva també ha respost a la portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, que aquest matí ha dit que Junts pel Sí ha posat “línies vermelles” en la reversió de privatitzacions. Romeva ha lamentat l'ús d'aquesta expressió i ha afegit, en aquest sentit, que la seva formació “no pot acordar res que no pugui complir i no sigui aplicable”.

Etiquetas
stats