Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Trias tindrà “mà estesa” si guanya el 24-M inclús amb “la gent que s’ha dedicat a destruir”

Xavier Trias en l'acte d'inici de campanya, en el moment d'iniciar el seu discurs / ENRIC CATALÀ

Jordi Molina

Barcelona —

L'alcalde de Barcelona i candidat de CiU a la reelecció, Xavier Trias, ha assegurat que seguirà un política de “mà estesa” si guanya les eleccions del 24-M. Un diàleg que oferirà “a la gent” –en referència a la plataforma que lidera Ada Colau, Barcelona en Comú— que s’ha dedicat “a destruir” al llarg de la campanya. A pocs dies perquè finalitzi la cursa electoral, Trias ha portat el discurs a la seva zona de confort: erigir-se com l’alcalde moderat i de consens i estendre una ombra de dubte sobre el del seu principal oponent, BComú, als qui ha relacionat els darrers dies amb conceptes com “inestabilitat”, “crispació”, i, inclús “violència”.

Amb aquesta idea planant en l’ambient de forma permanent i després d'un dia que havia començat al costat de Sor Lucía Caram, Trias ha explicat que vol una Barcelona “per viure i no per veure”. Malgrat aquesta declaració d’intencions, ha defensat el turisme com un sector de negoci imprescindible per a la ciutat. “Alguns diuen que el turisme és dolent, jo dic que és bo”, ha assenyalat. Trias ha afirmat que vol una ciutat “turística i olímpica”, sempre i quan els beneficis que generi la seva activitat econòmica repercuteixin en el conjunt de la ciutadania.

“Alguns volen generar riquesa, però no expliquem com la pensen fer”, ha repetit en al·lusió a BComú. Segons Trias, les veus que parlen d’ell com l’alcalde del Passeig de Gràcia, la Diagonal, o del carrer Balmes, “amaguen” que, en realitat, és l’alcalde de Cotxeres Borbó, el Turó de Rovira o de la Trinitat Nova i la Trinitat Vella, “que han d’anar de la mà”. L’alcaldable ha fet aquesta comparació per incidir en que les seves polítiques han tingut en compte tant la part alta de la ciutat, com els barris més perifèrics, una de les principals crítiques que rep des de l’esquerra.

Abans que intervingués el candidat de CiU, el regidor del Districte, Raimond Blasi, ha defensat la seva tasca al capdavant del Sant Andreu. Blasi ha disparat contra la formació d’Ada Colau quan ha dit que ha “notat el malestar i l'enveja d'aquells que van de progres però no fan res per ser-ho”. Blasi ha defensat que el seu equip continua amb “la mateixa il·lusió” que ara fa quatre anys, i amb “més experiència i més coneixement” de les necessitats dels veïns, pel que ha demanat suport per seguir impulsant el seu model de ciutat.

Part dels veïns als que es referia Blasi s’han quedat fora del l’Auditori Fabra. Una trentena de persones s’han concentrat per demanar més espai per a l'escola Mestre Enric Gispert i Camins. Un ambient que s’ha col·lat dins del recinte, amb crits com “alcalde de les persones, ens estan fent fora”, ha dit una dona que ha estat ràpidament expulsada de la sala. La mateixa sort ha tingut un altre veí: “Trias, acabi amb els desnonaments!”.

En total, Trias ha estat interromput quatre vegades durant el seu discurs, en ocasions amb demandes molt concretes, com ara que construeixi l'escola de La Maquinista, que funciona amb barracons. Trias, que ha intentat seguir el guió preestablert no s’ha pogut estar de respondre: “Si us plau: a vostè ningú la molesta; si vol dir alguna cosa, digui-ho, i després estiguem calladets”, ha respost. L’acte ha patit la baixa d’última hora del líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, “per una indisposició” segons fonts de la federació. Dies abans, s’havia sumat amb contundència en la campanya en favor de Trias.

Etiquetas
stats