eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

El Tribunal Constitucional paralitza la via cap al referèndum català el 2017

Admet a tràmit l'incident d'execució presentat pel Govern central contra les resolucions aprovades a l'octubre pel Parlament

La resolució suposa una suspensió cautelar de les resolucions fins que els magistrats es pronunciïn sobre el fons de l'assumpte

- PUBLICIDAD -
El Parlament envía la recusación del presidente del TC y de otro magistrado

El president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos EFE

El Ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit aquest dimecres l'incident d'execució de sentència presentat pel Govern el passat 14 d'octubre contra les resolucions aprovades uns dies abans pel Parlament català impulsant el procés constituent, entre elles, la que donava suport a la celebració d'un referèndum el 2017 amb o sense l'aval de l'Estat.

L'admissió a tràmit suposa la suspensió cautelar de les resolucions aprovades fins que el tribunal de garanties es pronunciï sobre el fons dels assumptes. L'Executiu va qüestionar la legalitat de sis resolucions aprovades per la Cambra catalana el passat 7 d'octubre en existir un "incompliment" de la sentència del Tribunal Constitucional 259/2015, de 2 de desembre.

El Govern ja va sol·licitar al Tribunal de Garanties la nul·litat d'una altra resolució aprovada pel Parlament català el passat 27 de juliol, la qual va suposar l'inici de l'anomenat procés de "desconnexió" de Catalunya amb Espanya. De fet, el TC ja s'ha pronunciat al respecte i va acordar de forma unànime la seva nul·litat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha