Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La opa hostil del BBVA se enfrenta a la oposición, los partidos y el mercado
El PP se enroca en su defensa de Israel frente al movimiento contra la masacre palestina
Opinión - Feijóo a la desesperada. Por Esther Palomera

El Tribunal Constitucional paralitza la via cap al referèndum català el 2017

El president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos

EUROPA PRESS

El Ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit aquest dimecres l'incident d'execució de sentència presentat pel Govern el passat 14 d'octubre contra les resolucions aprovades uns dies abans pel Parlament català impulsant el procés constituent, entre elles, la que donava suport a la celebració d'un referèndum el 2017 amb o sense l'aval de l'Estat.

L'admissió a tràmit suposa la suspensió cautelar de les resolucions aprovades fins que el tribunal de garanties es pronunciï sobre el fons dels assumptes. L'Executiu va qüestionar la legalitat de sis resolucions aprovades per la Cambra catalana el passat 7 d'octubre en existir un “incompliment” de la sentència del Tribunal Constitucional 259/2015, de 2 de desembre.

El Govern ja va sol·licitar al Tribunal de Garanties la nul·litat d'una altra resolució aprovada pel Parlament català el passat 27 de juliol, la qual va suposar l'inici de l'anomenat procés de “desconnexió” de Catalunya amb Espanya. De fet, el TC ja s'ha pronunciat al respecte i va acordar de forma unànime la seva nul·litat.

Etiquetas
stats