Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El diputat de Catalunya Sí que es Pot per Tarragona va cobrar l'atur fraudulentament 10 mesos

El diputat electe de Catalunya Sí que es Pot per Tarragona, Gerard Bargalló / Tarragona21

Tarragona 21

El diputat electe per Catalunya Sí que es Pot i líder de Podemos a Tarragona, Gerard Bargalló, va cobrar l’atur durant deu mesos de forma fraudulenta. Així ho ressenya el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona en el seu número 262 de l'any 2004 i ho recull el diari digital OKdiario. En declaracions a Tarragona 21, Bargalló ha descrit aquests fets com “un error administratiu”.

Els fets van succeir entre el 8 d’abril de 2003 i el 28 de febrer del 2004 quan el número 1 de Podem a Tarragona tenia entre 25 i 26 anys. La Direcció Provincial del Ministeri d’Assumptes Socials i Treball va detectar el frau i va iniciar un expedient administratiu pel presumpte cobrament fraudulent de prestacions d'atur que ascendien a 8.816 euros.

El BOP destaca que va intentar notificar a Bargalló els fets “sense poder-se practicar”, és a dir, sense poder comunicar-li l’obertura de l’expedient. La Direcció Provincial va avisar que tenia un termini de deu dies per tornar l’import que havia cobrat, però Bargalló no va retornar les quantitats rebudes fraudulentament, motiu pel qual es van obrir diligències per embargar els béns de Bargalló. En aquells mesos, segons explica el diputat electe, havia fet un canvi de residència i les notificacions van arribar al seu antic domicili. “Just després d’assabentar-me'n vaig procedir a la liquidació del deute”, aclareix Bargalló.

Ja al 2006, el Ministeri d’Assumptes Socials i Treball va enviar una notificació d’embargament de béns i immobles. Al no haver tornat Bargalló els diners ni haver pogut notificar els fets, la Unitat de Recaptació Executiva va procedir el 3 d'octubre del 2006 a l’embargament dels béns immobles del cap de llista de Catalunya Sí que es Pot a Tarragona.

Bargalló ha anunciat que demanarà la retirada de l’article a OKdiario i ha publicat al seu blog personal una entrada amb una informe de l’Agència Tributaria que acredita que està al corrent del compliment de les seves obligacions tributàries així com un informe de la Tresoreria General de la Seguretat Social on s'assenyala que no té deutes pendents.

Catalunya Sí que es Pot va aconseguir un escó a Tarragona el passat 27-S, igual que ICV-EUiA el 2012. Bargalló va ser triat diputat al Parlament amb 26.745 vots, però Bargalló no va poder votar perquè va tenir un problema amb el cens.

Etiquetas
stats