Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Amb el 38% escrutat, Ada Colau guanyaria l'alcaldia de Barcelona

Celebració a la seu de Barcelona en Comú. / ENRIC CATALÀ

Arturo Puente

Amb el 38% escrutat, Ada Colau guanyaria l'alcaldia de Barcelona amb 12 regidors, quatre més que CiU. La de Barcelona en Comú irrompria a l'Ajuntament de la capital catalana superant totes les previsions i guanyant l'alcaldia més important de l'Estat per a les confluències municipalistes. Trias perdia la capital 4 anys després de la seva entrada a l'alcaldia, incapaç de taponar la crisi de CiU en bona part del territori.

Ciutadans faria una entrada històrica, amb 5 regidors, els mateixos que el PSC. ERC doblaria resultats, quedant amb 4, mentre que el PP perdria la meitat dels seus representants, de 8 a 4. La CUP també accediria per primera vegada, amb 3 seients.

Enquesta TV3

L'enquesta a peu d'urna de TV3 havia previst que la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, es convertiria en la candidata més votada. Barcelona en Comú hauria aconseguit aixecar la participació i guanyar-se diversos dels districtes tradicionals del PSC. L'alta participació, que a les 18 h havia quedat en 8 punts per sobre de 2011, serà la clau d'un resultat que podria tornar a l'esquerra la majoria a l'ajuntament de la capital.

Per darrere dels dos primers, l'enquesta a peu d'urna donava un triple empat entre PSC, PP i Ciutadans, amb 4 o 5 regidors cadascun. ERC doblaria regidors, amb 4 o 5, però no aconseguiria ficar-se al bombo dels 5 primers. A més, la CUP irrompria amb un resultat inesperat, 3 o 4 regidors.

La formació independentista podria obtenir un important resultat a Girona, quedant-se com a segona força. A la capital gironina CiU tornaria a guanyar amb 9-10 regidors, i ERC entraria com a tercera força amb 4-5 regidors.

La CUP i ERC entrarien en els 4 ajuntaments de les caps provincials. A Lleida, ERC es faria amb 3-4 i la Crida amb 2-3. A Tarragona, ERC entraria amb 2 o 3 i els mateixos que la CUP. Les opcions independentistes prenen força a les capitals.

Sempre segons l'enquesta a peu d'urna, a Tarragona el PSC aguantaria amb 9-11 regidors, sobre els 12 que tenen actualment. També CiU, que quedaria segon, cediria escons, de 7 a 4-5. També a Lleida es mantindria el PSC, tot i que sí acusaria una forta caiguda, des dels 15 regidors 8-10. CiU i PP empatarien a la ciutat amb 4-5 seients. A Girona, CiU revalida la seva majoria, amb 9-10, similar als 10 que tenen ara. El PSC baixaria de 7 a 3-4, quedant com a quarta força. Ciutadans podria irrompre per primer cop a les quatre capitals. A Barcelona entraria amb 4 o 5 regidors, a Tarragona amb 3-4 ia Lleida amb 2-3. Només a Girona podria tenir problemes per superar la barrera del 5%, amb unes previsions de 0-1 regidors.

Etiquetas
stats