Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC avisa Mas que no aprovarà els pressupostos si manté l'ajust de TV3

Marta Rovira i Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu.

Europa Press

Barcelona —

Els mitjans de comunicació públics de Catalunya són una “línia vermella”. Així ho ha anunciat la secretària general d'ERC, Marta Rovira, en advertir al Govern que el seu partit no aprovarà els pressupostos del 2013 si es manté la retallada prevista per la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals (CCMA), l'organisme del qual depenen TV3 i Catalunya Ràdio. Rovira ha assegurat que no donaran suport al “desmantellament” dels mitjans públics.

“Totes les retallades que siguin desmesurades, per ERC seran una línia vermella” a l'hora de donar el vistiplau als comptes, ha assenyalat Rovira en roda de premsa, que ha demanat a l'Executiu català que recapaciti amb els números d'ajust presentats en relació als mitjans públics. Les altres línees vermelles serien, per a la formació independentista, l'educació i la sanitat.

Rovira ha lamentat que el pressupost presentat per la direcció de la CCMA sigui “precipitat”, ja que arriba abans que el Govern presenti els pressupostos del 2013 en tota la seva globalitat, uns comptes que encara no tenen data de presentació. D'aquest fet n'ha responsabilitzat a CiU, PP i PSC, ja que són els tres únics partits de l'arc parlamentari que tenen representació en el consell de govern de la Corporació que ha elaborat la proposta de retallada.

La dirigent republicana ha assegurat que l'esforç pressupostari que ha fet la CCMA és “absolutament desprorcionat” respecte a altres partides ja que, segons esgrimeix ERC, el Govern ha reduït el pressupost globalment un 8,5% entre 2010-2012, i en el mateix període la retallada als mitjans públics ha estat del 24%.

Es tracta de la primera gran discrepància que exhibeixen CiU i ERC en relació als pressupostos, després que ERC també carregués contra la retallada als funcionaris i finalment pactés amb la federació nacionalista un pla per suavitzar l'ajust als treballadors públics.

Mesures alternatives

Rovira ha presentat una bateria de mesures alternatives per reduir l'impacte de la retallada, com reduir “sous desorbitats” en els mitjans públics i el pressupost destinat al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), i revisar la gestió administrativa i la contractació pública.

ERC també proposa elaborar un pla estratègic per canviar el model dels mitjans públics i avançar cap a un sistema d'“empresa única”, i ha demanat la desgovernamentalització de la CCMA per fer dependre el consell de govern de majories parlamentàries qualificades i no dels governs de torn.

Etiquetas
stats