Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge del TSJC cita Oriol Pujol a declarar com a imputat el 16 d'abril

Oriol pujol haurà de declarar davant la justícia el proper 16 d'abril.

EFE

Barcelona —

0

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga la trama de les ITV ha citat a declarar el pròxim 16 d'abril el diputat de CiU Oriol Pujol, imputat per un delicte de tràfic d'influències. Segons han informat a Efe fonts judicials, el jutge ha citat a Oriol Pujol per prendre-li declaració, després que el passat 19 de març acordés la seva imputació, fet que va provocar que el diputat delegués funcions com a secretari general de CDC i la presidència del grup parlamentari de CiU.

Oriol Pujol està imputat per un delicte de tràfic d'influències per la seva suposada vinculació amb una trama d'empresaris i càrrecs de la Generalitat que va intentar suposadament arreglar en benefici propi l'adjudicació del mapa d'estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) a Catalunya. Des que va ser imputat el març passat, Oriol Pujol, l'únic fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol que s'ha dedicat a la política activa, només ha comparegut davant la premsa per anunciar que delegava les seves funcions com a secretari general de Convergència.

En la seva declaració com a imputat, Pujol haurà de respondre davant el jutge, Enric Anglada, i el fiscal Anticorrupció Fernando Maldonado sobre els indicis que apunten que, gràcies al seu pes polític com a secretari general de CDC i com a president del seu grup al Parlament, realitzar diverses operacions destinades a aconseguir l'adjudicació d'un lot d'ITV, “amb l'objectiu d'obtenir un benefici econòmic, per a ell i/o per als seus amics i col·laboradors”.

La instrucció de la trama de les cas ITV va ser remesa al TSJC per la titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, ​​que va ser qui va iniciar les indagacions, donada la condició d'aforat del diputat, a qui un informe de l'Agència Tributària situa com cooperador necessari en la trama.

Segons sosté el magistrat del TSJC Enric Anglada en el seu acte d'imputació dictat al març passat, Pujol buscava adjudicar un lot d'estacions d'ITV, “vulnerant el dret a la lliure concurrència pública, de tal manera que la seva actuació coordinava, dirigia i donava el necessari suport des d'un vessant política a la resta d'implicats ”en l'assumpte.

L'alt tribunal veu indicis que, amb el seu procedir, Oriol Pujol buscava també un benefici econòmic propi perquè, presumptament, compartiria amb un dels empresaris imputats una participació en la societat Upprime, que havia de resultar afavorida amb la remodelació de les concessions d'ITV.

Entre les iniciatives preses per Pujol que esmenta l'acte d'imputació destaca la d'instigar suposadament els nomenaments de Josep Tous i d'Isidre Masalles -tots dos imputats també en la causa- com a mediador de l'administració en el conflicte de les ITV i com a nou sotsdirector de Seguretat Industrial de Catalunya, respectivament.

En el cas del també imputat Josep Tous, que havia estat president de la sectorial d'Indústria de CDC i director general de Consum entre 2000 i 2003, el TSJC creu que treballava també “al servei i defensant els interessos particulars” dels empresaris imputats, del que “hi ha indicis que era coneixedor Oriol Pujol”, afegia l'acte.

A més del nomenament dels dos càrrecs de la Generalitat, el TSJC creu que Pujol va col · laborar amb els empresaris Sergi Alsina i Ricard Puignou i amb Tous per aprovar un nou pla d'ITV en què, “a més d'ampliar considerablement el nombre d'estacions per poder sortir tots beneficiats”, es denegués l'autorització concedida a una altra empresa del sector“ per la competència ”que els feia.

Al costat de les gestions per tirar endavant el nou pla, l'acte d'imputació sostenia que Pujol participava presumptament en la “trama societària ideada amb la finalitat que tots els implicats es beneficiaran, directament o indirectament”, per l'augment del nombre d'estacions a adjudicar.

Etiquetas
stats