Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Artur Mas assistirà a la massiva beatificació de “màrtirs” cristians de la Guerra Civil a Tarragona

CiU y ERC empatarían ahora en unas elecciones catalanas, según una encuesta

catalunyaplural.cat

Barcelona —

El Govern de la Generalitat de Catalunya assistirà, encapçalat pel president Artur Mas, a la Beatificació dels Màrtirs del Segle XX, un polèmic acte organitzat per la Conferència Episcopal Espanyola aquest diumenge a Tarragona que té com a objectiu beatificar a 522 víctimes cristianes de la Guerra Civil espanyola. La cerimònia ha encès els ànims d'alguns veïns de la ciutat i de col·lectius que aposten per la recuperació de la memòria històrica, que lamenten que no es tingui en compte els morts a causa de la repressió franquista, ni que s'exigeixi a l'Església, organitzadora de l'acte, una disculpa oficial que mai no ha ofert sobre el seu rol còmplice amb la dictadura.

L'assistència de Mas a l'acte l'ha anunciada aquest dimarts el portaveu del Govern, Francesc Homs, que en poques paraules l'ha justificat afirmant que, igual com el president acudeix a invitacions de diverses entitats i associacions, així ho farà en aquest cas. També ha deixat entreveure que hi anirà probablement algun altre conseller, però no ha volgut donar més detalls.

Homs tampoc no ha entrat a valorar el fet que Mas coincideixi diumenge a Tarragona amb grups d'ultradreta que criden a assistir a l'acte dins el marc d'una “Gran Festa de la Hispanitat a Catalunya”, com s'expressa l'associació extremista i ultracatòlica Cruz de San Andrés, en referència a un cap de setmana que inclourà la manifestació espanyolista a Barcelona el 12-O i beatificació “dels nous 522 màrtirs de la persecució marxista”.

“Trobem trist que es trobi amb el sector més reaccionari de l'Església”

La Coordinadora per la Laïcitat i la Dignitat, una plataforma veïnal tarragonina que s'ha constituït precisament per oposar-se a la cerimònia, troba “molt malament” que Mas participi en un acte d'aquestes característiques. Una de les seves portaveus, Teresa Fortuny, considera “molt trist que [el president] es trobi amb el sector més reaccionari de l'Església”, un sector en el qual col·loquen la conferència episcopal: “perquè no ha condemnat el franquisme, però també pels seus atacs a la llengua, o al poble català, o a la lliure decisió sobre el propi cos de les dones...”

Fortuny no entén el gest de Mas, sobretot “quan les víctimes de la repressió encara busquen els seus familiars a les cunetes”. A més, afegeix que algunes entitats i persones catòliques de base s'oposen també a la beatificació.

Etiquetas
stats