Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Concentració de neonazis a Barcelona contra la condemna per l'assalt a la llibreria Blanquerna

Concentració d'ultras a Barcelona

elDiario.es Catalunya

Uns seixanta neonazis s'han concentrat aquest dissabte a Barcelona per protestar contra la condemna de presó als catorze assaltants de la llibreria Blanquerna. Els ultres s'han reunit davant de l'Arc de Triomf de la capital catalana i han cridat consignes a favor dels condemnats –“Glòria eterna als de Blanquerna”– i en contra de la independència –“No ens enganyen Catalunya és Espanya”; “Catalanitat és hispanitat”.

La concentració havia estat convocada per diferents organitzacions d'extrema dreta, com Democràcia Nacional, i alguns dels assistents portaven banderes de la Falange. Entre les persones que han acudit a l'acte a Barcelona hi havia un dels condemnats pel Tribunal Suprem, Sergio Reguillón. A la mateixa hora que la concentració de Barcelona hi havia convocada una manifestació a la Puerta del Sol de Madrid.

El Tribunal Suprem va elevar les penes imposades per l'Audiència de Madrid als assaltants del centre cultural Blanquern“ durant la celebració de la Diada del 2013 i va imposar condemnes properes als quatre anys, en haver aplicat l'agreujant de motius de discriminació ideològica.

La sentència de l'Alt Tribunal va contemplar que l'actuació dels atacants, als qui l'Audiència de Madrid havia castigat amb penes que no implicaven l'ingrés a la presó, ha de ser castigada amb anys de presó perquè comportava intolerància cap a la ideologia catalanista.

El Suprem va imposar pel delicte de desordres públics en concurs amb el d'impediment del dret de reunió la pena de 2 anys i 10 mesos de presó, amb la concurrència de l'esmentada agreujant (article 22.4 del Codi Penal), a tots els acusats a qui l'Audiència Provincial de Madrid va imposar 6 mesos de presó.

L'Alt Tribunal va concloure que a la vista dels contundents arguments del fiscal, secundats per les acusacions (la Generalitat de Catalunya i Josep Maria Bosch Bessa), calia assumir que “el propòsit comú dels assaltants” era d'intolerància “amb un acte de celebració del dia de Catalunya, commemoració existent en totes les comunitats autònomes espanyoles”.

Etiquetas
stats