Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Minuto a Minuto La Diada en directe

Votació simbòlica a les 17:14 h

11 septiembre 2014 - 19:54 h

Aquesta és la imatge que han culminat la concentració en forma de V just a les 17:14. Una noia que complirà 16 anys el 9 de novembre -edat mínima per votar llavors- ha introduït de manera simbòlica un vot en una urna.

Lo último, minuto a minuto

23:42 h, 11 de septiembre de 2014

Una manifestació de Societat Civil a Tarragona reivindica la senyera com a símbol d'entesa amb Espanya

Una manifestació gairebé en paral·lela a l'enorme 'V' de Barcelona ha reivindicat a Tarragona la senyera com a símbol de l'entesa entre Catalunya i la resta d'Espanya, una “germanor” que han contraposat amb la divisió i l'enfrontament que promou, segons la seva opinió, el procés sobiranista. L'acte, organitzat per Societat Civil Catalana sota el lema 'Recuperem el seny. Recuperem la senyera', segons el vicepresident primer de l'entitat, Joaquim Coll, pretén impedir que l'única veu que s'escolti durant la Diada sigui la dels catalans favorables a la independència.

“No podíem acceptar que l'única veu que s'escoltés per la Diada fos la dels que ens volen portar a una ruptura econòmica, cultural, sentimental i històrica”, ha advertit Coll, que ha reivindicat el seny dels catalans i ha advocat per recuperar-lo per tendir ponts amb la resta d'Espanya. Coll ha celebrat que per primera vegada els catalans contraris a la independència hagin convocat un acte conjunt per la Diada: “Avui som milers els catalans lliures d'esperit i desacomplexats que hem decidit aixecar el cap i alçar la veu a Tarragona ”.

L'acte de Tarragona ha aconseguit reunir representants del PSC com l'exministra de Defensa Carme Chacón, del PP -liderats per la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho-, de Ciutadans -amb seu líder, Albert Rivera, al capdavant- i d'UPyD, encapçalats pel seu portaveu a Catalunya, Ramon de Veciana.

22:48 h, 11 de septiembre de 2014

Mas demana a Rajoy que escolti el missatge de la V i negociï

Artur Mas ha comparegut després de reunir-se amb els organitzadors de la multitudinària 'V' per demanar a Rajoy que escolti la voluntat dels centenars de milers de catalans i “segui a la taula per negociar”. “Madrid hauria de rebre un missatge d'aquest calibre”, ha afirmat el president de la Generalitat. També ha assegurat que farà el possible per correspondre la demanda de “màxim consens polític” formulada per l'organització.

Mas ha celebrat també l'alt grau de “civisme, tolerància i pacifisme” de la concentració, i ha considerat que la 'V' és també un missatge contundent “a Europa i al món”.

22:00 h, 11 de septiembre de 2014

Artur Mas rep l'ANC i Òmnium a Palau

Després de la massiva mobilització sobiranista a Barcelona, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut els organitzadors al Palau de la Generalitat. Muriel Casals (Òmnium), Carme Forcadell (ANC) i Josep Maria Vila d'Abadal (Municipis per la Independència) es troben ara mateix reunits amb el president, que en acabat farà una declaració institucional.

21:31 h, 11 de septiembre de 2014

Anàlisi: La Diada compleix, ara Escòcia

El resultado del referéndum de Escocia marcará el escenario donde se librará la nueva fase de la partida, la hora de la verdad en la aplicación de las reglas del juego.

21:01 h, 11 de septiembre de 2014

La Delegació del Govern calcula 520.000 concentrats, menys dels que hi havia inscrits

La Delegació del Govern ha xifrat la participació de la manifestació d'aquesta Diada entre 470.000 i 520.000 persones. Aquest recompte contrasta amb els 1,8 milions calculats per la Guàrdia Urbana de Barcelona, però sobretot amb les inscripcions registrades per l'organització. Segons la plataforma impulsora hi havia ahir més de 530.000 inscrits a la 'V' gegant.

20:51 h, 11 de septiembre de 2014

L’activisme social i el sobiranisme es donen la mà entre l’Obelisc i el Deutsche Bank

Procés Constituent i la Marxa de la Dignitat criden a construir la República Catalana del 99%

Col·lectius socials d’altres zones de l’Estat, com el SAT o la Marea Blanca, es solidaritzen amb el dret a decidir dels catalans

Entitats agrupades en la campanya Per una Catalunya Social es manifesten en favor del “dret a decidir-ho tot”

Llegeix més

20:26 h, 11 de septiembre de 2014

Participació: 1,8 milions de persones, segons la Guàrdia Urbana

Primeres dades de participació: 1,8 milions de persones han participat en la 'V' gegant aquesta Diada, segons el recompte de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Aquesta seria una xifra rècord, després que l'any passat fossin 1,6 milions els que van prendre part de la Via Catalana, segons la Generalitat -400.000 segons el Govern central-.

20:13 h, 11 de septiembre de 2014

Carme Forcadell (ANC) demana als polítics "que deixin de banda els seus interessos davant el moment històric"

Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha fet una crida als partits polítics perquè “deixin de banda els seus interessos davant el moment històric” que, segons ha proclamat, viu Catalunya. Davant els centenars de milers de catalans congregats a Barcelona, Forcadell ha demanat al Parlament i al Govern que posin les urnes el 9 de novembre.

En un discurs encès, la presidenta de l'ANC ha instat a la gent a treballar per la independència de Catalynya per deixar de ser “súbdits de l'Estat espanyol”. “Pels nostres avantpassats i per aconseguir un país més just, votarem independència”, ha proclamat. Com Muriel Casals, que ha intervingut abans que ella, Forcadell ha dit que ara tocarà fer campanya pel sí de cara a la consulta.

20:01 h, 11 de septiembre de 2014

Muriel Casals (Òmnium): "El poble està per sobre del que digui un tribunal partidista"

“La veu del poble està per sobre del que digui un tribunal partidista de Madrid”. Així de contundent s'ha mostrat Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, una de les entitats organitzadores de la concentració d'aquesta Diada. Casals s'ha dirigit a la multitud agrupada a partir de les plaça de les Glòries assumint que la consulta se celebrarà, i que el que ara toca és convèncer “de fer un país nou” als incedisos davant la independència.

Estás leyendo...

19:54 h, 11 de septiembre de 2014

Votació simbòlica a les 17:14 h

Aquesta és la imatge que han culminat la concentració en forma de V just a les 17:14. Una noia que complirà 16 anys el 9 de novembre -edat mínima per votar llavors- ha introduït de manera simbòlica un vot en una urna.

19:34 h, 11 de septiembre de 2014

Una V de centenars de milers de catalans demana votar el 9 de novembre

Una marea humana llança des de Barcelona un missatge a favor de la consulta sobiranista, conformant una V gegant que ha omplert de gent les avingudes Diagonal i Gran Via de les Corts Catalanes

A les 17:14 h les dues columnes de la concentració s'unien rere el lema 9N Votarem, 9N Guanyarem

Barcelona ha absorbit durant tota la jornada centenars de milers d'independentistes, que enfundats en estelades i samarretes grogues i vermelles es passejaven per la ciutat entre actes de la Diada i la mirada curiosa dels turistes

Llegeix més

19:21 h, 11 de septiembre de 2014

Centenars de milers de persones completen la V

V de votar i V de vèncer. Aquest és el missatge que acaben de llançar a les 17:14 h centenars de milers d'independentistes a Catalunya, congregats a Barcelona per donar l'empenta final al procés sobiranista dos mesos abans de la data prevista per a la consulta. 9N Votarem, 9N Guanyarem.

18:44 h, 11 de septiembre de 2014

Comença a formar-se la gran senyera a les principals artèries de Barcelona

Des de les 16h, quan el mig milio d'inscrits a participar en la gran V convocada per l'ANC i Òmnium estaven cridats a arribar als trams que els corresponen, es comença a formar la gran senyera que omplirà la Gran Via i l'avinguda Diagonal.

Els primers manifestants han començat a posar-se en ordre per reproduir els colors de la bandera catalana de quatre barres vermelles sobre un fons groc. Al llarg del recorregut hi ha actuacions de diverses colles castelleres que han vingut d'arreu de Catalunya i també s'han recuperat les grans lones amb cares de líders mundials que al llarg de l'estiu ha desplegat l'Assemblea per cridar l'atenció internacional.

A les 17:14 es completarà la formació al llarg de tot el recorregut i s'ajuntaran les puntes que es troben a la plaça de les Glòries, a on un escenari farà de vèrtex d'aquesta gran V.

Imatge: TV3

17:35 h, 11 de septiembre de 2014

Milers d'independentistes prenen Barcelona

Els manifestants han anat arribant a la capital catalana durant el matí, i passegen per la ciutat enfundats en estelades i senyeres davant la mirada curiosa dels turistes a l'espera de conformar la 'V' d'aquí a unes hores

Llegeix més

17:25 h, 11 de septiembre de 2014

L'Esquerra Independentista es manifesta a diverses ciutats catalanes al matí

La CUP i les organitzacions de l'Esquerra Independentistes han convocat manifestacions aquest matí a Lleida, Girona i Mataró i ha celebrat actes en altres ciutats del territori. A Barcelona també han participat al tradicional homenatge a Gustau Muñóz, víctima de la repressió policial que va morir l'11 de setembre del 1978.

Les organitzacions celebraran la seva tradicional manifestació a Barcelona aquesta tarda a les 18:30. El 2012 es va generar polèmica quan l'Esquerra Independentista va mantenir la seva convocatòria, que coincidia en horaris amb la manifestació de l'Assemblea Nacional Catalana, per reivindicar la independència i el socialisme, en comptes de sumar-se a la manifestació massiva. Enguany convoquen a la plaça Tetuan, a on estaran molts dels seus militants que participen a la V, i un cop acabat l'acte convocat per l'ANC i Òmnium.

17:10 h, 11 de septiembre de 2014

El PSOE veu "una barbaritat" la crida a la desobediència civil i creu que "caldria veure" si constitueix delicte

El portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, Antonio Hernando, ha qualificat de “barbaritat” que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) hagi cridat a la desobediència civil en cas que el Tribunal Constitucional freni la celebració de la consulta prevista a Catalunya per al proper 9 de novembre i ha assenyalat que “caldria veure” si constitueix delicte.

Així s'ha pronunciat el portaveu socialista en declaracions als periodistes als passadissos del Congrés, quan se li ha preguntat per les declaracions del president d'ERC, Oriol Junqueras, i la possibilitat que la seva crida a la desobediència civil pugui ser constitutiva de delicte.

“Caldria veure-ho, però per descomptat és una barbaritat”, ha assenyalat Hernando, que ha defensat que hauria “d'imperar el sentit comú” que no s'aprecia en “algunes crides”.

De la mateixa manera, ha defensat que “convindria” que el president de la Generalitat, Artur Mas, entrés “en raó”, perquè el seu 'full de ruta' és “la crònica d'un fracàs anunciat”. En aquesta 'full de ruta' ha emmarcat les declaracions del president sobre que té tot preparat per a la consulta del 9 de novembre.

16:25 h, 11 de septiembre de 2014

Un grup "d'invasors" es pren la Diada amb humor a la recerca de "catalanícoles de l'1%"

No falta qui es prengui la Diada amb humor. Un petit grup que l'any passat va sortir al carrer amb disfresses de gambes i amb lemes com “Som una ració”, “Tenim dret a repetir” o “Volem un plat propi” torna a la càrrega aquest any amb noves disfresses. Les gambes han “mutat”, diuen, en invasors.

Inspirats en la sèrie de televisió V dels anys vuitanta, s'han vestit d'àliens amb el lema “Som una inVasió”. Recorren des del matí els carrers del centre de Barcelona i asseguren que volen menjar-se “els catalanícoles de l'1%”. Tot i això, s'han trobat el diputat de la CUP David Fernàndez i amenacen amb guardar-se “un dolç membre del 99%” pels postres.

15:58 h, 11 de septiembre de 2014

Rajoy destaca que un andalús pot viure amb un cor de català gràcies al trasplantament

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha destacat avui la unitat com un actiu d'Espanya, ja que la solidaritat del sistema nacional de trasplantaments fa possible que un andalús pugui viure amb el cor d'un català i un madrileny amb el d'un gallec. En aquest sentit, ha assenyalat que “entre tots” s'aconsegueix un país més just i de més oportunitats, després de visitar les instal·lacions de l'Organització Nacional de Trasplantaments.

15:11 h, 11 de septiembre de 2014

La concentració d'ultradreta queda empetitida davant l'acció de centenars d'antifeixistes

Unes 40 persones han participat a la manifestació d'Alianza Nacional a la Rambla del Raval, una protesta que ha quedat petita davant la contra-acció d'entitats antifeixistes que ha congregat més de 200 persones al barri. Els neonazis han avançat fins a plaça Colom al crit de “catalanidad es hispanidad” i “separatismo es terrorismo”.

Llegeix més.

14:50 h, 11 de septiembre de 2014

La Catalunya social farà la ‘V’ pel “dret a decidir-ho tot”

L’afirmació nacional de la ‘V’ estarà farcida de múltiples reivindicacions ciutadanes que demanen ampliar el dret a decidir a l’agenda social

Agrupacions veïnals, sindicals, ONGs i formacions d’esquerra, aglutinades sota la campanya Per una Catalunya Social, es donaran cita als trams 57 i 58

Un any després d’Encerclem La Caixa, Procés Constituent convoca a la ciutadania a davant del Deutsche Bank, símbol del poder bancari, i de l'Obelisc, icona del triomf franquista; trams 19 i 20

Llegeix més.

Etiquetas
stats