Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Junts impide al Gobierno asentar la legislatura
CRÓNICA | La pinza del PP y Junts golpea dos veces a Sánchez
OPINIÓN | El 'caso Peinado' y los múltiples culpables, por Rosa María Artal

El fiscal del cas Palau i del 9-N deixa la Fiscalia i es trasllada a Brusseŀles

Emilio Sánchez Ulled entrant a la Ciutat de la JusticIA

Oriol Solé Altimira

Emilio Sánchez Ulled, el fiscal anticorrupció que ha dirigit l'acusació al cas Palau i al judici per la consulta del 9-N, deixarà temporalment la Fiscalia per traslladar-se a Brussel·les. Tal i com apareix aquest dijous al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), Sánchez Ulled ha estat designat conseller de Justícia a la Representació Permanent d'Espanya davant la Unió Europea (UE).

La convocatòria pública i oberta per a la plaça que ocuparà Sánchez Ulled es va realitzar el mes de febrer passat. El fiscal s'hi va presentar juntament amb set candidats, la majoria advocats de l'Estat. Finalment, l'escollit ha estat Sánchez Ulled, que compta amb una àmplia experiència en l'àmbit de la justícia penal internacional: ha treballat per l'Oficina Europea de la Lluita contra el Frau (OLAF) i escriu informes per la Comissió Europea en matèria d'anticorrupció .

Sánchez Ulled va néixer fa 51 anys a Lleida i des del 2005 és el fiscal delegat d'Anticorrupció a Barcelona. La seva notorietat ha crescut en els últims mesos, especialment per l'acusació que ha dirigit al cas del 9-N i el cas Palau. Sánchez Ulled no s'incorporarà a la seva nova plaça fins que s'acabi el judici per l'espoli de l'auditori, previst pel mes de juny.

Aquest dilluns, Sánchez Ulled pronunciarà el seu informe final al judici del Palau, en què acusarà Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de rebre 6,6 milions d'euros en comissions de Ferrovial a canvi d'obra pública a través de l'auditori.

Etiquetas
stats