Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Guanyem Badalona en Comú signa el manifest de l'ANC a favor de la independència

Maria Dolors Sabater, cap de llista de Guanyem Badalona En Comú / @GuanyemBDN

Arturo Puente

Barcelona —

La candidatura municipalista Guanyem Badalona en Comú, que agrupa les bases badaloninas de Podem, Procés Constituent i la CUP, s'ha compromès aquest dijous a treballar des de l'ajuntament en favor d'una República Catalana independent. La formació s'ha adherit al manifest de l'ANC “Ajuntaments per la independència”, una campanya de l'associació que commina a les candidatures a “convertir les eleccions municipals en unes primàries de les plebiscitàries”.

Segons el manifest signat, Guanyem Badalona en Comú farà explícit el seu suport a la independència en el programa electoral amb el qual concorrerà a les eleccions. Tal i com ha recordat la formació en un comunicat, la candidatura té “tres eixos principals”, que són “la ruptura democràtica, el retorn del poder municipal a la ciutadania i la construcció de la República catalana barri a barri”. Per l'agrupació municipalista de Badalona, una República Catalana independent és un “estadi comú”, compartit “tant pels independentistes com pels autèntics federalistes”.

La signatura en el manifest de l'Assemblea els compromet a proposar al ple de l'ajuntament una declaració de suport al procés constituent català després de les eleccions de setembre, a impulsar la creació d'una “assemblea de càrrecs electes” i a proposar la incorporació de la ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Amb aquesta adhesió, la llista badalonina es garanteix el suport de l'Assemblea durant la campanya electoral.

Guanyem Badalona en Comú justifica el suport al text de l'ANC indicant que “una formació rupturista com la nostra ha d'estar present amb força en aquest procés popular, per evitar que l'instrumentalitzin els sectors menys progressistes”. Segons consideren, “el procés constituent que viurà el nostre país pròximament ha de servir no només per crear un nou Estat, sinó també per crear un nou model social”.

Guanyem Badalona en Comú és la candidatura amb què concorren a les eleccions els grups locals de Podem, la CUP i diversos independents. La setmana passada va ser reconeguda per Barcelona en Comú com un dels seus projectes germans, permetent l'ús de la denominació “En Comú”. Podem va decidir a finals de març donar suport a aquesta candidatura, encapçalada per Maria Dolors Sabater, que donarà suport supramunicipal a la Diputació a la coalició Poble Actiu, on estan integrades la majoria de candidatures de la CUP i altres independents.

Etiquetas
stats