Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Agència Tributària registra Mercabarna per un presumpte frau milionari

Imatge de Mercabarna.

Europa Press

Barcelona —

Més d'un centenar d'efectius de l'Agència Tributària, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, han dut a terme aquest dimarts una inspecció en 23 llocs i 10 seus d'oficines del Mercat Central del Peix de Mercabarna (Barcelona), en el marc d'una investigació contra les vendes en negre sobre un total de 20 empreses dedicades al comerç a l'engròs de peix.

La inspecció ha començat a primera hora del matí d'aquest dimarts perquè aquestes empreses, que declaren una facturació anual superior als 300 milions d'euros, poden estar ocultant més del 30% de les vendes reals mitjançant un sistema informàtic que permet seleccionar vendes per ocultar de la comptabilitat i de les declaracions tributàries.

A més, segons la inspecció de l'Agència Tributària, aquestes societats comptaven amb uns marges de benefici “anormalment baixos” que en rares ocasions superaven el 1,5%, i els seus responsables manejaven habitualment grans quantitats en efectiu i oferien als clients documentació insuficient en els justificants de venda.

Durant la fase prèvia de l'operació, anomenada 'White', l'Agència Tributària ja va poder comprovar que en alguns d'aquests justificants s'incloïen els codis especials incorporats a les vendes que no serien comptabilitzades.

El dispositiu desplegat aquest dimarts ha estat coordinat per la Dependència Regional d'Inspecció d'Hisenda a Catalunya i del seu Equip d'Auditoria Informàtica, i ha comptat amb la col·laboració de personal de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) i de les delegacions especials de l'Agència Tributària de València i Aragó.

Aquestes actuacions d'entrada i registre són de caràcter administratiu, de manera que no s'han produït detencions, però sí que s'han retirat diverses caixes amb material.

Mercabarna acull 800 empreses en els diversos mercats majoristes de productes alimentaris frescos i congelats que agrupa, a més de Mercabarna-flor, especialitzat en flors, plantes i complements.

Etiquetas
stats