Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge demana un informe sobre l'escopeta que suposadament va ferir Ester Quintana

Ester Quintana va assistir a l'última compareixença del director dels Mossos, Manel Prat.

catalunyaplural.cat/Europa Press

Barcelona —

El jutge del cas Ester Quintana ha demanat a la Guàrdia Civil un informe pericial “sobre les característiques tècniques” de l'escopeta utilitzada per l'agent dels Mossos d' Esquadra que presumptament li va destrossar l'ull esquerre a aquesta veïna de Barcelona d'un tret, durant la vaga general del 14 de novembre de 2012.

El magistrat ho ha sol·licitat a petició dels advocats dels dos imputats en la causa -un cap i el propi escopeter dels antiavalots de la policia catalana-, per no perjudicar el seu dret de defensa malgrat que “no es considera determinant la pericial”, explica el titular del Jutjat d'Instrucció 11 de Barcelona en un acte datat aquest dimarts.

Concretament, l'informe pretén determinar si el tret de l'arma és manual o automàtic; quant de temps es pot deixar passar entre els trets, i els passos ha de seguir el escopeter tant per disparar una salva -sense munició- com una pilota de goma.

El jutge ha encarregat l'informe a la Guàrdia Civil -a dos experts del laboratori de balística de la Unitat de la Policia Judicial de l'Institut Armat- amb la finalitat que “no pugui ser qüestionada la necessària imparcialitat i objectivitat dels pèrits”, tot i que insisteix que a ell no li mereix cap dubte la competència, professionalitat i capacitat dels Mossos per fer pericials d'armes.

D'altra banda, també a petició de la defensa, el jutge ha cridat a declarar com a testimonis tres treballadors del SEM que van atendre a Ester Quintana després de rebre l'impacte, i els ha citat el dilluns 28 d'octubre a partir de les 10 hores.

Etiquetas
stats