Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Junqueras assegura que donaran suport a qualsevol via democràtica que porti a l'independència

Oriol Junqueras (ERC) durant una intervenció al Parlament

Caralp Mariné

El líder d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha dit aquest divendres a la tarda que està disposat a seguir qualsevol camí democràtic per tal de culminar el procés independentista català. “Estem oberts a donar suport a tots els camins democràtics, a totes les opcions que permetin que els ciutadans s’expressin democràticament a l’hora de decidir el seu futur”, ha assegurat. D’aquesta forma, però sense pronunciar-ho de forma directe, el líder d’esquerra, ha donat a entendre que estarien disposats a tirar endavant la via del Referèndum Unilateral d’Independència (RUI).

Junqueras ha obert amb aquest missatge el Consell Nacional del partit, i s’ha referit a la manifestació d’aquest pròxim 11 de setembre, assegurant que és molt important, però que són el Parlament i el Govern qui han de tirar endavant amb el que els ciutadans “van decidir el 27 de setembre passat”. “La feina que queda per fer és una feina que no han de fer només els ciutadans mobilitzant-se, encara que la mobilització és sempre imprescindible. La feina correspon a les institucions, al Parlament i al Govern”, ha dit dirigint-se de forma indirecta al seu soci de Govern Junts pel Sí i a la CUP.

Junqueras també ha volgut recordar que aquest és el primer curs polític que comença amb una majoria independentista al Parlament i al Govern. A més ha senyalat la qüestió de confiança, el debat pressupostari i el polític com tres elements futurs immediats molt importants. I ha afegit que l’elaboració de la llei de transitorietat jurídica ocuparà, també, un lloc rellevant entre les tasques a realitzar durant aquest curs.

Després del discurs de Junqueras a la seu del partit a Barcelona s’ha dut a terme un homenatge a Jordi Carbonell, l’expresident d’ERC que va morir a finals del mes passat.

Etiquetas
stats