Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Victoria Álvarez: “Hi va haver un altre pacte entre el PP i Método 3 i el custodia un advocat”

L'exnovia de Jordi Pujol Jr.

Marisa Gallero

Un gerro indiscret al restaurant La Camarga, amb una gravadora amagada, va recollir una conversa plena d'intimitats entre la examant de Jordi Pujol Ferrusola i la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. Ara Álvarez ha cursat una denúncia per saber si el pacte secret entre ella, el PP i Mètode 3 és vàlid o una falsificació documental.

Tots la coneixen per ser l'examant de Jordi Pujol Jr després de declarar davant la policia i per unes converses al restaurant La Camarga amb Alicia Sánchez Camacho. Com comença tot?

A mi em truca un dia una persona i em diu que és de presidència del Govern central i em quedo paralitzada quan em pregunta: “Has estat parlant molt amb gent del PP i no t'han fet gaire cas, oi? Estàs cabrejada amb el PP? Ens podem veure? Vull parlar amb tu... ”. I vam quedar.

Qui és aquesta persona?

No ho puc dir... Ens veiem en un restaurant i va directament al gra: “Has estat sortint amb Jordi Pujol Jr? Recordes el dinar a La Camarga amb Alicia Sánchez Camacho?”. I dic que sí a les dues preguntes. “Tota la conversa està gravada. Tota”. Començo a recordar i contesto: “Ostres, si va durar gairebé tres hores i vam parlar molt!” I m'explica que la gravació està en mans de periodistes i de la policia, que em convindria fer una declaració, perquè sortirà i em poden acusar de còmplice. En aquell moment, l'últim que vaig pensar és que l'Alícia hi tingués alguna cosa a veure...

També es deixa anar Alicia Sánchez Camacho?

Sí! I la defenso d'una manera tremenda perquè penso que és una mala jugada que ens han fet a les dues. L'Alicia m'explica cada cosa, per guanyar la meva confiança... I com comenten els de Método 3 que ella havia encarregat la gravació, creia que ho tenia tot sota control... Els polítics són tan prepotents! Com no els passa res! L'Alicia no ha volgut comparèixer al Parlament. Quan t'amagues, alguna cosa estàs ocultant, i més sent polític... Després d'aquella trobada, em crida la policia, i em diu: “No és obligatori, però ens agradaria parlar amb vostè, pot venir a Via Laietana?”. M'hi nego perquè si poso un peu a la central dels Mossos, se n'assabenta Félix Puig, amic íntim d'en Jordi.

No li estranya com es posen en contacte amb vostè?

No sé quines són les vies normals. Parlo amb el meu fill -que des dels 14 anys m'ha vist molt malament- i li explico tot ell i és contundent: “Tinc 18 anys, si no ho fas tu, ho faré jo”. I és quan penso, per defensar al fill... d'aquest! No em pringaré en cap història. Faltaria més.

Ve a declarar Madrid?

Em van aconsellar que anés a l'Audiència Nacional. Així que em van citar en una comissaria enorme a Madrid (Comissaria General de Policia Judicial a Canillas). T'asseguro que si hagués declarat a Barcelona, abans d'acabar ja ho sap tothom. A l'inspector li demano ser testimoni protegit... Ara ric, perquè em van dir que sí, però era mentida.

Aquesta petició no està reflectida en la declaració que va signar.

Em van dir: “No et preocupis, no sortirà d'aquí! Faig la declaració, i al dia següent em truca el meu soci i em pregunta si he llegit la premsa. ”Estàs a tots els mitjans...“

No li estranya que la persona que la recull a l'AVE per portar-la a la Comissaria sigui l'advocat de Javier de la Rosa, empresari conegut per l'escàndol del cas KIO?

No ho sabia! A mi em van enviar un cotxe, em va acompanyar, i jo no sabia qui era, no el coneixia de res. Segurament vaig ser molt ingènua. Però creus que en una moguda d'aquesta, se sap com reaccionar realment. Mai he tingut cap problema amb la policia.

Al jutge Ruz li reconeix que té “una por de nassos”.

Molta por, tingues en compte que estic sent observada, seguida, gravada... No sabia a què atenir-me! El meu advocat li envia un escrit al jutge perquè em posin protecció, però directament s'arxiva.

Al restaurant La Camarga, li explica a Alicia Sánchez Camacho que ha tingut una relació amb el fill de Jordi Pujol i que l'hi confessa a ella “perquè li cau de conya”.

L'Alicia és una metralleta parlant, no para de fer preguntes, i penses que ho estàs explicant amb una confiança absoluta... Ella té la gran sort que aquell dia venia del despatx d'en Jordi per un negoci a Mèxic, d'uns projectes d'unes hidroelèctriques que buscaven finançament i en Jordi no em volia pagar el meu percentatge per la intermediació. Se'n va anar del despatx i va deixar allà tirada. Tenia una emprenyada monumental i em vaig desfogar més del compte.

Fins i tot li pregunta si pot “entabanar” la secretaria de Jordi Pujol Jr?

Com li vaig dir que la secretària d'en Jordi ho sap tot, en la seva obsessió d'anar contra Convergència, em va preguntar si era fàcil d'engalipar-la per obtenir informació.

Signa el pacte de silenci amb Método 3 abans de saber qui encarrega la gravació?

És clar! Havíem signat dos pactes abans que Método 3 digués que ella era la que havia encarregat l'enregistrament de la Camarga. Un dia em truquen per avisar-me que havia d'anar a un hotel a les deu de la nit, segons sembla Mètode 3 tenia documentació que al PP no li interessava que sortís. Signem nosaltres per la conversa, i hi va haver un altre pacte secret entre el PP i Mètode 3, que custodia un advocat.

La Policia ha emès un informe que assegura que el client va ser José Zaragoza, exsecretari d'Organització del PSC.

José Zaragoza encarrega la gravació, sembla, i segons Método 3, a petició de l'Alicia, perquè ella diu que no coneix cap detectiu. I hi ha dos detalls molt curiosos: Método 3 paga el menjar, i els guardaespatlles de l'Alicia, que ho miren absolutament tot, tampoc veuen el gerro amb la gravadora oculta.

Li han pagat els 50.000 euros pels que no pot explicar detalls de la conversa a La Camarga?

No, no m'han pagat. He demanat les pòlisses d'assegurança per veure si està tot en regla. En aquests moments, tinc una denúncia contra Método 3 i les companyies d'assegurances i estic a l'espera que em responguin per veure si el pacte és vàlid o és una falsificació documental. Si fos així, quedaria anul·lat el pacte de silenci, i em querellaria contra el PP, contra Alicia Sánchez Camacho i contra Método 3.

S'ha posat de nou en contacte amb vostè algú del PP?

Des que vaig signar el pacte de silenci, no he tornat a tenir notícies del Partit Popular. No entenc res, em diu el meu advocat, si et paga el PP directament s'ha tancat la història. Si l'Alicia en comptes de negar-se a veure'm, em diu: “Ho sento, t'he gravat i ha acabat on no hauria d'haver acabat”. No estaríem en aquesta situació.

És Jorge Moragas, cap de Gabinet de Mariano Rajoy, qui li presenta Alícia Sánchez Camacho?

Sí. Amb en Jorge hi tinc una relació d'amistat des de l'escola. Un dia li vaig preguntar qui era aquesta noia, que s'havia convertit en la presidenta del PP de Catalunya, i què havia passat amb Montserrat Nebrera. En Jorge queda en presentar-me-la, i parlem d'una possible col·laboració amb el partit.

A Jorge Moragas li havia explicat alguna cosa de la seva relació amb Jordi Pujor Jr?

Sabia allò just. I no em poso en contacte amb l'Alicia per explicar-li la meva història amb en Jordi, sinó per veure si puc col·laborar en la campanya electoral del PP amb la meva empresa de telecomunicacions. És ella la que em pregunta constantment. En Jorge és bona persona, molt noble, sortirà de política si no s'ha transformat. Seguim en contacte. Quan em van entrar a casa a robar, em va enviar un missatge. I li vaig dir, la que hauria d'estar preocupada és l'Alicia, perquè en els ordinadors hi havia documentació que li pot fer molt de mal.

Quin tipus de documentació?

He de tenir molta cura, perquè al final no m'arrossegui a mi. Documentació de temes polítics i tots els missatges que ens hem creuat amb moltes dades.

Jorge Moragas està al corrent de la informació de la conversa de La Camarga?

M'imagino que a hores d'ara ja l'ha escoltat sencera.

I del pacte amb Método 3?

No ho sé. Però el que sí que està al corrent de la gravació de la conversa és Jorge Fernández Díaz, que treu els Mossos d'Esquadra i posa la Policia Nacional per entrar a les oficines de Método 3 i arrasar amb tot.

Si hi ha un pacte en el mateix dia entre vosaltres i Mètode 3 i Mètode 3 i el PP, el PP a nivell nacional coneix en coneix el contingut?

Sembla evident que sí que sabien la lletra petita del pacte.

Des del resultat de les eleccions europees, Alicia Sánchez Camacho sembla estar desapareguda.

No m'estranya. Jo d'ella estaria buscant apartament al Pol Nord.

Fa unes setmanes, al Parlament van demanar la seva dimissió per l'escàndol de Método 3, però no ha prosperat.

Sí, van demanar la dimissió com a senadora, com està aforada... En aquest país no prospera res contra un polític!

Creu que Alícia Sánchez Camacho està protegida pel PP?

És evident.

Si suposadament és ella la que va encarregar l'enregistrament, per què el PP la segueix defensant?

Perquè en aquest enregistrament no només vaig parlar jo. L'Alicia es despatxa a gust de molts dels seus companys de partit. Estic segura que a més d'un li agafa un atac si el contingut es fa públic. Si es trenca el pacte de silenci, vull explicar tota la conversa amb tots els detalls. Perquè tots coneixen la meva història i el que explica l'Alicia s'ha silenciat.

Segueix tenint el suport de Jorge Moragas?

Jorge Moragas, tot i tenir la premsa a la porta de casa, ha vingut a veure'm. Li vaig estar explicant tot i li vaig dir: “Jorge, a mi el que em preocupa és la conversa. És un tema polític d'envergadura”. Presumptament l'Alicia també va enganyar en Jorge. Li juro i perjuro que no tenia res a veure amb la gravació.

Li ha dit un polític del PP que havia d'explicar tot el que sap de Jordi Pujol Jr perquè així salvava Espanya?

Sí. Però no et puc dir qui.

¿La seva relació amb Jordi Pujol Jr cau en picat després de veure la motxilla plena de bitllets de 500 euros a Andorra?

Per a mi sí. No només va ser això, també m'assabento que segueix casat. Però ell no ho va entendre, i va seguir buscant-me i pressionant... No es va adonar que tot havia acabat.

Li comença a fer preguntes de tot el que havia vist en els dos últims anys?

Vam tenir un parell d'anys fantàstics, fins que començo a preguntar. Abans, què havia de preguntar! En una relació no vas preguntant tantes cosa. Li vaig dir: “Mira Jordi, no sé en què estàs ficat!”. I s'hi uneix que estava cada vegada més espantada pels seus canvis de caràcter. Apareixia de nit, a les tantes, fotent crits... Se n'assabentava tot el veïnat, perquè apareixia amb aquests cotxassos fantàstics, derrapant per un camí de terra... Fins que li vaig dir que el denunciaria.

No donava per acabada la seva relació?

Recordo el dia abans del casament de la seva filla, ell ara ho nega, però va ser així. Estava sopant amb unes amigues i em va veure... Quan tornava a casa amb moto, es va posar al meu costat en un semàfor. “Hola! Vull parlar amb tu, vull tornar...”. Accelero i quan arribo a casa, ell ja hi era esperant-me, i m'explica que la seva filla es casa l'endemà a les nou del matí, i que ell també es volia casar amb mi. Li contesto “són les cinc de la matinada, la teva filla es casa d'aquí a quatre hores... Vols anar-te'n de casa!”

A Jordi Pujol Jr li parlava clar?

I tant! I li deia: “No en tens prou? Ja val! Tens 54 anys, relaxa't una mica, comença a gaudir, que tens molta pasta...”. No saben què fer. No tenen amics. I tracten Catalunya com si fos seva. Parles amb ells, i és com si fos la seva finca. Els he arribat a dir, sou conscients que ens n'anem a la merda, si ens fem independents? I riuen.

Per cert, com va la investigació pel robatori que va patir a finals d'abril? Hi ha alguna pista?

Sí. La Policia Nacional està molt interessada en resoldre la investigació. No hi ha dia que no parli amb ells.

Etiquetas
stats