Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos investiguen la mort d'un home després que fos reduït per diversos agents

Alguns veïns qüestionen la versió policial dels fets ocorreguts al carrer de l'Aurora.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

Els Mossos d'Esquadra obriran una investigació interna per aclarir què va passar dissabte a la nit al carrer de l'Aurora de Barcelona, al barri del Raval, quan un home va morir després de ser reduït pels mateixos agents de la policia catalana, que s'havien personat al carrer avisats pels veïns per intervenir en una baralla. Segons la versió oferta pels Mossos, aquest veí, de 50 anys, es va mostrar violent i agressiu amb els agents, que es van veure obligats a recudir-lo i a emmanillar-lo. Va ser llavors quan la víctima es va desmaiar i, després de ser traslladada a l'Hospital Clínic de Barcelona, va morir.

No obstant això, a l'espera de l'autòpsia -les conclusions de la qual dels Mossos incorporaran a la seva investigació-, alguns veïns que van presenciar els fets qüestionen el relat policial. Asseguren que uns quants agents es van abalançar sobre la víctima -quan la baralla ja havia acabat feia estona- i la van copejar tots alhora fins que va perdre el coneixement. Després d'una reanimació in situ per part del Servei d'Emergències Mèdiques, se'l van endur a l'hospital, on va acabar morint.

Els testimonis de l'actuació policial, recollits per l'Agència Catalana de Notícies, sostenen que quan la policia va arribar al carrer la disputa ja havia finalitzat, però tot i així van demanar la documentació als implicats. Però la víctima no la tenia -segons ella mateixa, li havien tret en la disputa-, i va fer el gest de marxar. Va ser llavors quan un agent “li va clavar un cop per l'esquena”, i en girar-se, fins a “vuit mossos” se li van tirar a sobre. “Ell cridava però no deixaven de copejar-lo”, va declarar un dels veïns a l'Agència.

Llavors, sempre segons el relat d'aquests veïns, els Mossos haurien emmanillat l'home per introduir-lo al cotxe patrulla, quan es van adonar que estava inconscient. En veure-ho van trucar als serveis d'emergència, que després d'un intent de reanimar-lo se'l van endur a l'Hospital Clínic. Al cap d'unes hores, un dels veïns es va posar en contacte amb el jutjat de guàrdia per denunciar els fets presenciats.

Una persona alterada i violenta

Una persona alterada i violenta

Els Mossos d'Esquadra, a l'espera de les conclusions de la seva investigació, es reafirmen en la seva versió. Dissabte a la nit van acudir al carrer de l'Aurora després de ser avisats que dos homes s'estaven barallant. Quan es van presentar al lloc dels fets, un d'ells tenia la cara plena de sang, pel que asseguren que ja van demanar llavors una ambulància. La víctima, segons els Mossos, tenia una actitud violenta i estava alterada, i quan van tractar d'inmobilizar-la els va agredir. Després la van emmanillar, i va ser llavors quan aquesta va perdre el coneixement, sempre tal com ho expliquen les fonts policials.

Etiquetas
stats