Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rull (Junts pel Sí) creu que la possibilitat d'acord és “escassa” i acaba aquest divendres

El coordinador general de Convergència, Josep Rull

Agències

Barcelona —

El coordinador general de CDC i diputat de Junts pel Sí, Josep Rull, ha considerat que la possibilitat d'arribar a un acord amb la CUP per evitar les eleccions anticipades és “escassa” i acaba aquest divendres, però ha apuntat que han d'explorar-les.

En una entrevista al diari Ara, ha incidit que “si aquest divendres no es tanca la possibilitat d'un acord” per investir un candidat, les negociacions ja no es poden dilatar més i Artur Mas signarà la convocatòria d'eleccions el proper dilluns .

Rull ha sostingut que molts votants de la CUP estan “esglaiats” perquè el seu vot no ha servit com a garantia del procés sobiranista, sinó que l'ha encallat, en la seva opinió. El dirigent de CDC ha lamentat que la CUP “desaprofita una oportunitat històrica i anteposa una ideologia concreta a una estratègia de país”.

Rull és un dels negociadors de JxSí (CDC i ERC) que va participar ahir a la reunió amb la CUP i les entitats sobiranistes, que es va saldar sense un acord concret, tot i que les parts es van emplaçar a seguir negociant.

El número dos de CDC ha assegurat que avui tornarà a celebrar una segona reunió de les mateixes característiques, sense revelar l'hora i lloc.

Rull ha acusat la CUP de “malgastar” una “oportunitat històrica” i ha denunciat que “s'ha fet encallar el procés” sobiranista.

Ha jutjat que “potser es va malinterpretar l'abraçada” entre Artur Mas i l'exdiputat de la CUP David Fernández el 9N, però “un país -ha afegit- s'ha de construir des dels abraçades i des de la capacitat de posar-se d'acord amb la gent que pensa radicalment diferent ”.

Qüestionat per si, en el cas que no es reediti JxSí, CDC concorreria a les eleccions sota les seves pròpies sigles, ha contestat: “Sí, sí. Nosaltres el nom de Convergència el volem visibilitzar ara i sempre”.

Etiquetas
stats