Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Junts pel Sí i la CUP s'emplacen a seguir negociant aquest divendres

Anna Gabriel (CUP), Jordi Turull i Marta Rovira (JxSí)

elDiario.es Catalunya

L'última reunió entre Junts pel Sí i la CUP ha acabat, han informat a Catalunya Plural fonts coneixedores de la negociació. Ambdues formacions s'han emplaçat a seguir negociant, ha avançat Europa Press, encara que mantenint les seves postures: Junts pel Sí vol Artur Mas de president, i la CUP un altre candidat. El termini perquè les formacions independentistes assoleixin un acord s'esgota, ja que Catalunya anirà a unes noves eleccions, previsiblement el 6 de març, si no s'investeix cap president o presidenta abans del 10 de gener.

La reunió ha comptat, a més dels negociadors de Junts pel Sí i la CUP, amb representants de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)

Aquest matí Junts pel Sí ha mantingut Artur Mas com a candidat a la presidència, tot i les veus internes que demanaven que fes un pas al costat. Mas també ha ofert a ERC entrar al Govern en funcions si s'acaba arribant a l'escenari de les eleccions anticipades. ERC ha qualificat aquest oferiment de “frau democràtic” i ho ha rebutjat“. La CUP no ha anunciat cap canvi respecte la posició adoptada el passat 3 de gener: no investir Artur Mas i seguir negociant fins a l'últim moment. Els cupaires han assegurat que ”mai s'han aixecat de la mesa de negociació“.

Etiquetas
stats