Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El govern d'Ada Colau i tota l'oposició rebutgen retirar l'estàtua de Cristòfor Colom

Monument a Colom

elDiario.es Catalunya

Rebuig contundent del govern de Barcelona en Comú i el PSC i de tota l'oposició a la proposta del grup municipal de la CUP de la capital catalana de retirar el monument a Cristòfor Colom, un dels icones turístiques de la ciutat. El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha descartat donar suport a la iniciativa de la CUP perquè retirar l'estàtua de Colom “no forma part de les actuacions del govern”. En canvi, Pisarello sí que ha considerat una “prioritat” substituir el monument a Antonio López, un dels principals esclavistes catalans que encara té una estàtua a la ciutat.

Els grups de la resta de l'oposició han carregat amb duresa contra la iniciativa cupaire. La líder de Ciutadans a l'Ajuntament, Carina Mejías, ha criticat aquest dimarts la proposta que la CUP portarà al ple de divendres, de la qual ha dit que és un “absurd dins de les excentricitats” dels anticapitalistes. Des de CiU, Joaquim Forn l'ha titllat de “frivolitat”. Per part d'ERC, Jordi Coronas ha rebutjat la mesura ja que no hi ha “pressió social” per retirar el monument.

El més eloqüent ha estat el líder del PP a l'Ajuntament, Alberto Fernández Díaz. “A la CUP només li falta demanar la reconversió de l'estàtua de Colom per la del dictador coreà Kim Jong-un i que en comptes d'assenyalar a Amèrica el seu dit assenyali l'Ítaca independentista”, ha asseverat.

Etiquetas
stats