Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ada Colau acudirà a la reunió sobre el referèndum convocada per Puigdemont per al dia 23

Colau acudirà a la cimera sobre el referèndum el 23 de desembre

elDiario.es Catalunya

L'espai dels comuns tindrà una representació del màxim nivell a la reunió de forces sobiranistes que tractarà el referèndum sobre la independència de Catalunya. Segons han confirmat fonts de l'ajuntament, el proper 23 de desembre l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acudirà a la cimera convocada pel president de la Generalitat.

Fonts municipals han exposat que l'alcaldessa es va assabentar pels mitjans de la convocatòria d'aquesta trobada sobre el referèndum --es va fer públic el passat dijous-, i dilluns va abordar el tema amb Puigdemont en un acte que van celebrar conjuntament sobre transport públic.

Colau va exposar al president català que el dia 23 no podria acudir a la cita si era al matí, ja que l'Ajuntament tenia previst celebrar un ple sobre els pressupostos municipals de 2017, per la qual cosa Puigdemont ha decidit situar-la a la tarda, i la alcaldessa acudirà.

Aquesta reunió sobre el referèndum, que ja va generar enrenou per si mateixa, ha guanyat en importància en les últimes hores, ja que hi ha partits que consideren que no es pot celebrar per la decisió que va emetre aquest dimecres el Tribunal Constitucional (TC) contra les resolucions del Parlament sobre la consulta.

Puigdemont ha afirmat aquest dijous que les decisió de l'Alt Tribunal no modifiquen ni la seva aposta pel referèndum ni la convocatòria de la reunió: “Els catalans tenim dret a votar, debatre i reunir-nos. Per tant, votarem, debatrem, i ens reunirem” .

Per la seva banda el PSC, soci de Colau a l'ajuntament de Barcelona, ha remès aquest dijous un comunicat en el qual el segon tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, reclama a l'alcaldessa que no comprometi al govern de la ciutat en la reunió. Segons Collboni, l'alcaldessa té tot el dret a assistir en representació de la seva formació però li ha recordat que el govern que comparteixen és “plural, d'esquerres i no independentista”.

Etiquetas
stats