Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Convergència mostra com es pot arruïnar el sopar d'empresa per “salvar” Catalunya

Captura de pantalla del vídeo de Democràcia i Llibertat

elDiario.es Catalunya

Salvar Catalunya a canvi de guanyar-se l'enemistat dels companys d'oficina. Aquest és el preu que hauran de pagar els simpatitzants de Democràcia i Llibertat, la marca de Convergència Democràtica per les eleccions generals. La candidatura ha encarregat a través d'un vídeo convèncer els indecisos als sopars d'empresa que tradicionalment se celebren en dates nadalenques i que enguany coincidiran amb la campanya electoral.

DiL ha presentat l'“Operació Sopar d'Empresa”. Bàsicament consisteix en convèncer al company de feina perquè el 20-D voti la llista encapçalada per Francesc Homs. La candidatura sap que es tracta d'una missió perillosa: “Sí, potser arruïnaràs el sopar, però salvaràs el teu país”, adverteix l'inici del vídeo. Ningú podrà dir que no estava avisat.

Com detectar un votant potencial de Democràcia i Llibertat? En primer lloc, cal “identificar bé qui tens a davant” per trobar indecisos. El vídeo recomana descartar d'entrada les persones que duguin al sopar d'empresa “les memòries d'Aznar o els DVD's de les aparicions televisives d'Albert Rivera”. Un cop s'ha troba l'objectiu, DiL insta a “llançar la bomba” d'una manera molt subtil: preguntant a l'interlocutor “com veu” les eleccions del 20-D.

És en aquest punt quan el vídeo alerta de l'aparició dels “tòpics”. Segons DiL, hi ha el perill que el company de feina retregui al simpatitzant de DiL les retallades dels governs de Mas amb frases com “el procés és per tapar les retallades”, o que cregui que el cal és “reformar Espanya”. Per rebatre afirmacions com “menys independència i més arreglar els problemes de la gent”, els convergents insten a recordar que la Generalitat dedica el 70% de la seva despesa a sanitat, educació i benestar. El vídeo però, oblida que els dos governs d'Artur Mas han retallat la despesa social un 15%.

“Amb el teu vot anirem a Madrid i farem possible la independència”, acaba el vídeo, que no dóna cap recomanació sobre com s'ha d'anar dilluns a l'oficina després d'arruïnar el sopar d'empresa.

Etiquetas
stats