Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Turull retreu a la CUP la moció que demana a les institucions catalanes ignorar el Constitucional

Turull dóna toc d'atenció a la CUP: "Aquí estem per construir un Estat"

EFE

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí (JxSí), Jordi Turull, ha donat un toc d'atenció a la CUP per la moció sobre la declaració de ruptura del passat 9-N, en què es crida novament a no fer cas al Tribunal Constitucional (TC): “Aquí hem vingut a construir un Estat, no a gesticular”, ha assegurat Turull.

En una entrevista amb EFE, Turull ha evitat pronunciar-se sobre si la Mesa del Parlament ha d'admetre o no a tràmit la moció de la CUP, que reclama desatendre la suspensió cautelar, decretada pel TC, de la declaració d'inici del procés cap a la independència aprovada el passat 9 de novembre a la cambra catalana.

No obstant això, sí que s'ha mostrat “sorprès” pel contingut de la iniciativa registrada per l'esquerra anticapitalista: “Ens hauran d'explicar quin és el sentit d'aquesta moció”.

“Quan estàs molt convençut del que fas i tens tota la determinació, no et cal gesticular tot el dia. Tenim molta feina per fer, hem vingut aquí a construir un Estat, no a gesticular”, ha subratllat.

Turull ha posat èmfasi en què la declaració de ruptura del 9-N “ja està aprovada” i la determinació de JxSí per “tirar endavant el mandat democràtic del 27-S és total i absoluta”, però “ara ho hem de demostrar amb fets, no amb gesticulacions”.

Ahir, representants de JxSí i la CUP van mantenir un contacte al Parlament, però fins a la setmana que ve no abordaran a fons el contingut de la polèmica moció.

Turull ha garantit que, vagin com vagin les converses amb la CUP, els diputats de CDC i ERC votaran a l'uníson en aquest tema: “Tots els que intenten furgar en possibles diferències dins de JxSí pel procés sobiranista s'equivoquen totalment. L'excés de gesticulació no ens dividirà”.

“En molts temes del dia a dia hi ha opinions molt diverses, però pel que fa a dur a terme el mandat democràtic del 27-S, que ningú perdi el temps en buscar fissures dins el JxSí o del Govern, anem absolutament a l'una”, ha insistit.

Pel que fa a les ponències redactores de les tres lleis de “desconnexió” de l'Estat, en què només participaran diputats de JxSí i la CUP perquè l'oposició es nega a participar-hi, Turull ha retret a Ciutadans, PSC i PP que acudeixin al TC per intentar suspendre aquest mecanisme parlamentari.

“Em sap greu que s'activi la via judicial per a un debat polític”, ha denunciat Turull, que s'ha mostrat convençut que els recursos d'empara de l'oposició presentats davant del TC no prosperaran, perquè “no hi ha cap tribunal que ens pugui impedir debatre en aquest Parlament tres lleis, s'estarien carregant el sistema parlamentari”.

El TC, ha assenyalat, “es pot posicionar sobre el resultat final d'una llei aprovada, però no ens passa pel cap que pugui anul·lar les ponències que han de redactar les lleis d'hisenda pública, seguretat social i transitorietat jurídica”.

Etiquetas
stats