Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Maria del Mar Bonet, Ferran Palau i Núria Graham, caps de cartell del Festival Música i Lletra 2021

El músic català Ferran Palau. / Itsaso Arizkuren

elDiariocv

València —

0

El Festival Música i Lletra de Xàtiva torna aquest 2021 reivindicant les cures en un cartell amb músics que “teixiran complicitats sobre l'escenari”. Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba, Ferran Palau i El petit de Ca l'Eril, Núria Graham i Maria Jaume, Júlia i Caïm Riba, són les parelles d'artistes que protagonitzen el que se celebrarà del 28 de maig al 5 de juny.

Després de la cancel·lació de l'edició 2020, la cinquena edició arriba amb “força reivindicant, des del sector públic, les cures i que la cultura segura i a l'abast de tothom és necessària i possible”. El festival està organitzat per la Conselleria de Cultura, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l'Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció del músic Feliu Ventura.

Totes les nits de doble concert tenen la particularitat que els artistes són músics que treballen o han col·laborat junts anteriorment i que, per tant, al MiL faran concerts especials. Així, Ferran Palau i El petit de Ca l'Eril, a part de fer les seues actuacions, tocaran junts, com ho faran també Núria Graham i Maria Jaume. Les entrades estan a la venda a partir de divendres 30 d’abril, amb aforaments limitats a la web del Gran Teatre de Xàtiva.

El MiL torna a oferir preus populars d'accés a la cultura pública, amb entrades anticipades a 10€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats. El festival també es manté inseparable de la defensa de les dones als escenaris que representen més del 50%, i segueix apostant per donar suport als joves talents. El MiL Descobreix: IV certamen de Joves Cantautores/rs torna a repartir 2.700 euros en premis per a autors no editats, aquest any co-organitzat per la Regidoria de Joventut de Xàtiva. Tal com informa l’organització, les bases estan publicades a la web del Gran Teatre i s'accepten candidatures. L'entrega dels premis la tancarà una actuació de Toni de l'Hostal, i la gala és amb entrada lliure amb invitació sol·licitada a la web del Gran Teatre.

Una edició “més necessària” que mai

Segons el director artístic del festival, Feliu Ventura, enguany el MiL “és més necessari que mai per al públic i per als músics”. “Ens fan falta festivals públics que ens ajuden a recuperar els auditoris, a retrobar-nos i a cuidar-nos mútuament, sempre seguint les recomanacions sanitàries”, ha expressat.

L'edició d'enguany reivindica “la cultura segura a l'abast de tothom, també com a forma de cura”. Per això la il·lustradora valenciana Clara Iris, autora del cartell, ha realitzat una il·lustració “que apel·la a l'alegria i a cuidar-nos, a mudar-nos, per gaudir de la cultura”.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats