Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Només el 5,8% dels militants del PPCV s'inscriu per a participar en les primàries

El Comitè Organitzador del XIV Congrés del PPCV ha presentat als precandidats

Jorge Bellver, president del Comitè Organitzador del XIV Congrés del PPCV, proclamava aquest dijous a Isabel Bonig i José Luis Bayo com precandidats a la presidència regional de la formació regional. En aquesta proclamació Bellver a més informava del nombre d'afiliats inscrits per a votar el 13 de març, un total de 8.690, la qual cosa significa una inscripció del 5,8% dels militants, ja que el PP arribava a presumir de tenir 150.000 afiliats, segons afirmava Alberto Fabra fa poc més de 2 anys.

La proclamació dels precandidats s'oficialitzava després de validar els avals dels dos candidats presentats: 7.228 d'Isabel Bonig (s'han validat tots els presentats) i 159 de José Luis Bayo (se li han anul·lat el 24%, 50 avals).

Per províncies els afiliats han sigut inscrits 4.276 en la província de València, 3.052 a Alacant i 1.362 a Castelló. Jorge Bellver ha agraït “l'interès dels afiliats per participar en un procés nou que implica de manera directa a la militància en la vida interna del partit i que simbolitza l'inici d'una nova i il·lusionant etapa per al PPCV”.

Comparativa amb el PSPV i Compromís

En una comparativa amb les primàries del PSPV en 2014 les xifres són sagnants. Així en les primàries socialistes es van registrar 66.913 electors, és a dir, més de 8 vegades més d'inscrits. No obstant açò d'aquests 66.913 inscrits -eren primàries obertes a majors de 16 anys- la xifra de militants es redueix fins a arribar als 16.430 afiliats, la qual cosa significa encara així el doble dels anunciats pel PP.

En total en les primàries del PSPV va haver-hi finalment una participació del 83% dels inscrits i el resultat va ser que Ximo Puig es va imposar al seu rival amb un 69% dels vots, enfront del 31% de Toni Gaspar.

Quant a Compromís els inscrits en les seues primàries de 2015 van ser prop de 40.000, la qual cosa significa quasi 5 vegades més que els populars. No obstant açò en aquestes primàries cal destacar que Mónica Oltra ja es presentava com a única candidata a Presidenta i el procés se centrava més en les confeccions de les llistes electorals. El balanç de participació va ser de més del 72%.

Pel que fa a Isabel Bonig, actual presidenta del PP, en xifres, presumint que totes les signatures que l'han avalat estan inscrites per a votar, ja suposa el 85% de l'electorat. Però és més, si es transpola a vots les proporcions d'avals rebuts, Bonig tindria una proclamació 'a la búlgara' amb més d'un 97% de suports.

Amb aquesta situació Isabel Bonig es presentaria ja com a presidenta 'de facto' del PPCV en el congrés popular. I és que el reglament intern preveu que, si un precandidat obté més del 50% dels vots vàlids emesos, aconsegueix una diferència superior a 15 punts sobre la resta de precandidats, i és el més votat en dos de les tres províncies, serà proclamat candidat únic davant el Congrés.

Etiquetas
stats